Pamela Anderson hekelt seksisme in Netflix-documentaire
© Getty Images

Pamela Anderson hekelt seksisme in Netflix-documentaire

Leestijd: 2 min

Op 1 februari bracht de streaminggigant zijn nieuwste documentaire 'Pamela, a love story' uit. De film is het resultaat van een intieme samenwerking met de ster. Pamela Anderson kijkt persoonlijk terug op het seksisme en de media-uitbarstingen die ze tijdens haar carrière heeft meegemaakt.

/

De vaak tot sekssymbool gereduceerde actrice Pamela Anderson ontvangt de camera’s in haar witte huis, omgeven door een hek van dezelfde kleur. Op het Canadese platteland heeft de actrice rust gevonden. Haar make-up is licht en ze heeft gekozen voor een puur witte garderobe. Met dit project opent de ster de deuren van haar geheime tuin voor het publiek. Met persoonlijke archiefvideo’s en dagboeken toont de voormalige actrice zichzelf zonder filter.

Lees ook: Zo dragen alle Françaises hun haar nu

Pamela Anderson kijkt met wijsheid terug op haar carrière. Ze weet dat ze op haar lichaam heeft kunnen vertrouwen om te slagen. Een lichaam dat eerst begeerte opwekte en daarna spot. De voormalige “Baywatch”-ster hekelt het feit dat mensen en de media zich veel gewelddadige opmerkingen hebben veroorloofd, alleen omdat ze haar naakt hebben gezien. Terwijl de veel geparodieerde actrice in deze documentaire uitlegt hoe gekwetst ze was, bewijst ze ook dat niets daarvan haar ten val zal brengen.

/

Liefde en lust

In de Netflix-productie stelt ze zich ook open over haar persoonlijke leven. De ster vertelt over het seksueel misbruik dat ze als kind leed. Werken voor Playboy was volgens haar een manier om de controle over haar lichaam terug te krijgen. Tijdens het interview is de vrouw, die lang beschouwd werd als een bimbo, heel openhartig. De ex-actrice toont zich ook vol humor. Ze maakt indruk met haar veerkracht.

Pamela Anderson is ook een liefhebber van de liefde: “Ik ben graag verliefd.” Hoewel sommige mannen in haar leven misbruikt zijn, is ze nooit gestopt met geloven. De ster is uiterst vertederend en ontroerend. Het moederschap is ook een groot deel van haar leven geweest. Vanaf het moment dat ze haar eerste kind kreeg, probeerde ze het zo goed mogelijk bij elkaar te houden. Maar de paparazzi maakten van elke gelegenheid gebruik om haar als een slechte moeder neer te zetten. Veel mensen geloofden niet dat je naakt kon poseren en een goede moeder kon zijn. Pamela Anderson heeft bewezen dat dit soort seksistisch denken verkeerd is. De relatie die zij heeft weten te creëren met haar inmiddels volwassen kinderen is zeer ontroerend.

/

De zaak van de gestolen video’s

De ster heeft haar magnetisme behouden, gedurende de bijna twee uur durende documentaire houdt de ster onze aandacht vast. Het vertellen van haar waarheid is wat haar drijft om deze film te maken. Ze vertelt haar kant van het verhaal. Dit project komt als reactie op de Disney + serie ‘Pam & Tommy’ die in februari 2022 werd uitgezonden en waarvoor zij niet werd geraadpleegd. De serie ging over de diefstal van intieme video’s van haar en haar toenmalige man, Tommy Lee.

Het slachtoffer van seksisme, vaak gezien als slechts een paar borsten, liet zich ondanks de publieke behandeling van de zaak nooit klein krijgen. Ze hield haar hoofd hoog, ook al werden intieme video’s van haar en haar man vrijgegeven zonder hun toestemming. Niemand nam de privacyschending serieus omdat ze een speelkameraadje was geweest. De ster zegt dat ze zich voelde “als een niemand, een stuk vlees”. Ze hekelt het feit dat mensen zonder mededogen met haar spraken en haar vroegen waar ze graag seks had, terwijl haar privacy werd geschonden. Met deze documentaire heeft Pamela Anderson definitief haar wraak genomen.

Lees ook: Het paradijs voor sneeuwliefhebbers: het skigebied van Tignes

‘Pamela, a Love Story’, is nu beschikbaar op Netflix. 

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Pamela anderson.