10 leuke dingen om aan de kust te doen tijdens de paasvakantie
© Instagram @visitoostende

10 leuke dingen om aan de kust te doen tijdens de paasvakantie

Leestijd: 2 min

Binnen een kleine maand is het alweer paasvakantie. Heb je enkele dagen vrijaf tijdens de vakantie of zoek je leuke activiteiten om de kinderen te entertainen? Een uitstapje naar de kust is altijd een goed idee! Dit zijn 10 leuke dingen om te doen aan de kust tijdens de paasvakantie.

Kinderen vervelen zich snel en daarom is het altijd praktisch om wat leuke activiteiten achter de hand te hebben. Ook tijdens de paasvakantie valt er heel wat te beleven aan de kust. Nu enkel nog duimen voor goed weer!

1. Bloemenjaarmarkt

Op 31 maart kan je op de Zeelaan in Koksijde terecht voor de jaarlijkse Bloemenjaarmarkt. Koksijde is de bloemengemeente bij uitstek en de ideale bestemming voor liefhebbers van bloembollen,vetplantjes, kamerplanten of snijbloemen. Er zullen zelfs (knappe) tuinmannen aanwezig zijn die je met plezier helpen bij het dragen van de aankopen naar jouw wagen.

2. Junior Spartarun

Gezinnen met sportieve ambities kunnen op zaterdag 7 april deelnemen aan de Junior Spartarun op het strand van Koksijde. De Spartarun is een uitdagend hindernissenparcours waar kinderen van 7 tot 15 jaar onder andere moeten lopen over banden, glijden over een waterslide en de sparta-climb moeten beklimmen. Langs de zijlijn is er meer dan voldoende ruimte om je kinderen aan te moedigen.

3. Eileuk Middelkerke

Tijdens de paasvakantie vieren we uiteraard Pasen en daar horen een heleboel paaseieren bij. Op 2 april kan je in Middelkere terecht op Eileuk, een leuk evenement voor de kinderen. De hele dag lang kunnen je kinderen deelnemen aan workshops of zich uitleven met de gekke fietsen of op de spectaculaire springkastelen. Er zijn uiteraard ook paashazen aanwezig om de kinderen nog meer te entertainen.

4. Strat’e Varia

Op 7 april vindt in Blankenberge het festival Strat’e Varia plaats. Het is een gevarieerd spektakel die zich afspeelt in de straten van de kuststad. De verschillende spectaculaire acts zijn een waar plezier voor jong en oud.

5. Koksijde Kids

In het weekend van 14 en 15 april wordt Koksijde-Bad omgetoverd tot een groot speeldorp waar kinderen en tieners zich volledig kunnen uitleven. Koksijde kids staat voor springkastelen, klimtorens, megatrampolines en nog veel meer en dat allemaal gratis en voor niks.

6. Grote kunst voor kleine kenners

Zin om samen met je gezin wat cultuur op te snuiven? In Oostende kan je terecht op de leuke doe-expo Grote kunst voor kleine kenners. De volledige expo is gebaseerd op het gelijknamige boek van jeugdboekenschrijfster Thaïs Vanderheyden. Acteur Warre Borgmans leidt je via een audiogids door de geschiedenis van de kunst heen.

🎨 #grotekunstvoorkleinekenners #fordnapoleon #loveoostende ❤ @eveliensaelens @w.o.k.o

Een bericht gedeeld door Stefanie (@b.r.oterhammen) op

7. Wandelzoektocht Koksijde

Vanaf 23 maart kan je deelnemen aan de elfde editie van de wandelzoektocht in Koksijde. Voor vier euro kan je de nodige formulieren afhalen bij de dienst Toerisme Koksijde waarna je samen met het hele gezin op avontuur gaat door de uitgestrekte natuurgebieden. De zoektocht is ongeveer zes kilometer lang.

8. Paasduik 1 april

Ben je zelf toe aan een nieuwe uitdaging en heb je geen schrik van kou? Neem dan op 1 april deel aan de paasduik in Knokke-heist. Om half twaalf stipt kan je in het Surfers Paradise terecht voor een frisse duik onder de luide aanmoediging van je gezin.

9. Schattenjacht naar paaseieren

Op Pasen kan je in De Haan-Wenduine terecht met de kinderen voor een gezellige zoektocht naar paaseieren. Vanaf 15 uur kunnen de kinderen op zoek naar balletjes in het zand en die kunnen ze inruilen voor heerlijke chocolade eieren.

10. Kindercultuurfestival Springtij

Het kindercultuurfestival Springtij vindt de hele paasvakantie lang plaats in Oostende. Op het programma staan heel wat leuke, creatieve en culturele activiteiten voor de allerkleinsten tot de jonge tieners. Er zijn zelfs leuke doe-activiteiten voor het hele gezin!

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Kust, Paasvakantie, Spartarun.