EXPO: It’s My Own, An Every Day Fashion Story in het Brusselse MAD
© Pam&Jenny, OWN

EXPO: It’s My Own, An Every Day Fashion Story in het Brusselse MAD

Door Nora Antonissen
Leestijd: 1 min

Mode door de ogen van een bloemist, een fotograaf, een ontwerper... 'IT'S MY OWN, AN EVERY DAY FASHION STORY', de langverwachte expo van het Belgische duo OWN strijkt neer in het Brusselse MAD.

Thierry Rondenet en Hervé Yvrenogeau, de twee ontwerpers van het Belgische label OWN, vieren 25 jaar mode. Daarom organiseren ze een eigentijdse expo in het Brusselse MAD. De twee creatievelingen, die intussen een prachtige carrière hebben opgebouwd, nodigen voor de gelegenheid negen kunstenaars uit verschillende disciplines uit. Elk herinterpreteren zij het werk van OWN op hun eigen manier om het al doende weer tot leven te brengen.

Van Union for the Clothing tot OWN

Thierry en Hervé ontmoetten elkaar op een bankje aan de bekende modeschool La Cambre. Sindsdien zijn ze samen op zoek naar nieuwe artistieke horizonten. Tijdens hun jaren op de campus maken ze kennis met andere studenten modeontwerp. Het label Union for the Clothing, een collectief van mode gestoeld op creatief amusement, ziet zo het levenslicht. Het merk kent meteen internationaal succes, maar houdt het na een paar jaar al voor gezien.

In 1999 lanceert het duo OWN. Met dit merk willen ze draagbare, maar vooral betaalbare mode ontwerpen voor iedereen. In de jaren die daarop volgen, werkt OWN samen met grote namen zoals Maison Martin Margiela, Acne Srtudios, Balenciaga, Louis Vuitton, Jean Paul Gautier, Veronique Branquinho en Adidas. En nu is er dus de expo in het MAD. Een aanrader voor al wie houdt van mode met weerhaakjes.

 Expo ‘IT’S MY OWN, AN EVERY DAY FASHION STORY’, nog tot 17 juni 2018 in MAD, Nieuwe Graanmarkt 10, 1000 Brussel, woensdag tot zondag, 11 tot 18 uur, www.mad.brussels.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: “Expo: This is a woman’s world” of  “Fashion Week: 7 streetstylefotografen om te volgen op Instagram

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Cultuur, Expo, MAD, Mad Brussels, Mode, OWN.