EXPO: This Is A Woman’s World
© 2013 © UNHCR Sebastian Rich. Photo de Lucie Delplanque

EXPO: This Is A Woman’s World

Door Lucie Delplanque & Nora Antonissen
Leestijd: 1 min

Vluchtelingencrisis... een woord dat ons niet meer onbekend in de oren klinkt. Maar hoe ziet het leven van een vrouw, vluchtend uit eigen land, eruit? De expo This Is A Woman's World brengt het dagelijks leven van ontheemde vrouwen in kaart.

expo

2017 © UNHCR David Azia. Photo de Lucie Deplanque

De afgelopen jaren wordt de wereld geconfronteerd met de ene vluchtelingencrisis na de andere. Verschillende fotografen willen via de expo This Is A Woman’s World  tonen dat het leven in deze oorlogslanden onleefbaar en gevaarlijk is geworden. Duizenden vrouwen zien zich genoodzaakt hun thuisland, maar ook hun familie, achter te laten.

De expo focust zowel op dat aspect, als op de ontberingen die deze vrouwen tijdens hun tocht ondergingen. De kracht die ze aan de dag leggen om in een compleet nieuwe samenleving weer een leven op te bouwen, is simpelweg fenomenaal.

De expo wordt gelanceerd door het Bureau van de United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) met de steun van de Europese Commissie. De tentoonstelling is gratis en loopt nog tot 26 maart in Les Halles Saint Géry. Meer informatie vind je hier

Als het onderwerp jou interesseert, lees dan ook ‘Cultuurtip: De kunstige blik van vluchtelingen’ of  ‘LONGREAD: Van Gaza naar België naar Iowa; het opmerkelijke parcours van Fatena Al-Ghorra’.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: België, Brussel, Expo, Vrouwen.