Oscars 2018: Dit waren de mooiste looks op de rode loper
© Getty Images

Oscars 2018: Dit waren de mooiste looks op de rode loper

Leestijd: 1 min

Geen beter excuus dan de Oscars om schaamteloos de celebs te bestuderen en al het moois dat ze weer uit hun kast getoverd hebben (of uit die van hun stylist). Gisterenavond was het weer zover: de crème de la crème van het witte doek defileerde op de rode loper van het Dolby Theatre in Los Angeles. Wij zetten de mooiste looks voor je op een rij.

Daar waar de rode lopers van de Golden Globes en de BAFTAs nog voornamelijk zwart kleurden als eerbetoon aan de hashtags #MeToo en #TimesUp, kozen de celebs gisterenavond resoluut voor kleur. Nicole Kidman, Jennifer Garner en Helen Mirren verschenen in het blauw, Meryl Streep, Leslie Mann, Allison Janney en Sofia Carson kozen voor rood, Greta Gerwig kwam in het oranje, Ashley Judd en Salma Hayek in het paars, Octavia Spencer in het groen en Eiza Gonzalez in prachtig geel.

Ook bij de winnaars van de avond was er een verschil. Zo ging niet, zoals verwacht, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri lopen met het felbegeerde beeldje voor Beste Film – wat bij de BAFTAs wel het geval was, een prijsuitreiking die doorgaans wordt beschouwd als een graadmeter voor de Oscars. Nee, het was regisseur Guillermo del Toro die met het beeldje naar huis mocht voor zijn opmerkelijke drama-slash-fantasyfilm The Shape of Water.

Net als bij de BAFTAs mocht de fantastische Frances McDormand wel naar huis met het beeldje voor Beste Actrice voor haar vertolking in Three Billboards. Het leek er echter even op dat ze er nooit in zou slagen hem daadwerkelijk op haar schouw te zetten, want het glanzende, gouden mannetje werd gestolen op de afterparty waar Frances na de prijsuitreiking naartoe trok. De politie kwam de schuldige via Facebook echter al snel op het spoor en bracht het beeldje terug naar zijn rechtmatige eigenaar. Eind goed, al goed.

Of toch niet. Want de kledingkeuze van McDormand was op zijn minst opmerkelijk te noemen. Haar vind je dus niet terug in onze best dressed galerij. Klik snel op de onderstaande foto om te ontdekken wie er wel in staat.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Looks, Oscars, Rode loper.