BAFTAs 2018: De mooiste looks van de rode loper
© Getty Images

BAFTAs 2018: De mooiste looks van de rode loper

Leestijd: 1 min

De Golden Globes zetten de toon en ook de rode loper van de BAFTAs kleurde voornamelijk zwart gisterenavond in Londen, uit steunbetuiging aan #TimesUp. Maar zwart wil daarom niet zeggen saai, verre van zelfs. Wij zetten de mooiste looks voor je op een rij.

De jaarlijkse prijsuitreiking van de Britse Filmindustrie wordt gezien als een opwarmertje voor de Oscars. Geen grote verrassing dus dat de prachtfilm Three Billboards Outside Ebbing, Missouri met de meeste beeldjes aan de haal ging. In totaal won dit drama vijf awards, waaronder Beste Film en Beste Britse Film.

Frances McDormand mocht, tevens voor Three Billboards de prijs van Beste Actrice mee naar huis nemen, terwijl Gary Oldman zich Beste Acteur mag noemen voor zijn vertolking van Winston Churchill in het Tweede Wereldoorlog epos Darkest Hour.

Maar wij waren natuurlijk vooral benieuwd naar de outfits die de celebs voor hun verschijning op de rode loper uit de kast zouden trekken. En we bleven niet op onze honger zitten. In navolging van de Golden Globes kozen ook op de BAFTAs bijna alle actrices voor zwart om hun steun te betuigen aan #TimesUp (de meer ‘volwassen’ opvolger van #MeToo).

Kate Middleton opteerde voor een donkergroene jurk (maar met zwarte accessoires), simpelweg omdat leden van het Britse koningshuis geacht worden zich neutraal op te stellen tijdens publieke verschijningen. Ook Frances McDormand kwam niet in het zwart, maar de actrice liet reeds weten dat dat niks te maken had met haar steun aan de Times Up beweging, die ze wel degelijk steunt, maar eerder met het feit dat ze niet het volgzame type is. We hadden niet anders van haar verwacht.

Jennifer Lawrence, Lily James en Lupita Nyong’o tekenden zonder twijfel voor de meest opmerkelijke jurken van de avond, maar ook de meer minimalistische galajurken van Jasmine Hemsley en Laura Bayley zijn to die for. Ontdek ze snel in de onderstaande fotogalerij!

 

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: BAFTA, Celebs, Looks, Rode loper.