Zien: de mooiste outfits van de Golden Globes 2018
© Getty Images

Zien: de mooiste outfits van de Golden Globes 2018

Leestijd: 1 min

Afgelopen nacht vond de uitreiking van de 75ste Golden Globe Awards plaats in Los Angeles. Zo goed als iedereen ging in het zwart gekleed en dat was geen toeval. De Golden Globes stonden dit jaar namelijk in het teken van #MeToo en door zwart te dragen protesteerden de film- en televisiesterren tegen seksuele agressie.

Dé speech van de avond was ongetwijfeld die van Oprah Winfrey, die als eerste zwarte vrouw ooit de Cecile B. DeMille Award ontving voor haar hele carrière. Ze had het over gelijkheid en uiteraard over #MeToo. Verder uitte ze ook haar waardering voor de media omdat volgens haar “de waarheid spreken het sterkste wapen is dat we hebben.” Haar vurige speech raakte velen en menig Twittergebruiker ziet haar dan ook als de ideale presidentskandidaat voor de Verenigde Staten. #oprah2020

Bekijk in onderstaande video de volledige speech:

Wat de jurken op de rode loper betreft, die waren dus voornamelijk zwart. Maar dat wil niet zeggen minder glamoureus. Dit zijn onze 20 favorieten:

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: #MeToo, Golden Globe Awards, Golden globes, Time's up.