“Opération Chaussettes” zamelt kledij in voor daklozen in Brussel
©

“Opération Chaussettes” zamelt kledij in voor daklozen in Brussel

Door Laura Dabekaussen
Leestijd: 1 min

Opération Chaussettes is een warm initiatief voor daklozen die de nakende, koude winterdagen moeten trotseren. Op 25 november wordt een kledinginzameling georganiseerd en tussen 11 en 15.30 uur kun je allerhande kledij - gaande van jassen en sjaals tot hoeden en schoenen - binnenbrengen op de Place Poelaert in Brussel.

Warm initiatief

Eén vijfde van de Belgische bevolking leeft in armoede. Dat is een hoog cijfer voor een ontwikkeld land als België. Deze kwetsbare groep kampt met onzekerheid en sociale uitsluiting en heeft onvoldoende eigen middelen om zich terug aan te sluiten bij de middenklasse. Dakloosheid slaat in deze groep vaak snel en zonder waarschuwing toe en er alleen uit raken is moeilijk.

Sokken als symbool

Opération Chaussettes koos sokken als symbool voor deze actie. Ze staan voor de soms pijnlijke en very real behoeften van mensen in armoede en daklozen, zoals kledij en essentiële producten. De vereniging “Solidarité Grands Froids” helpt hierbij door de giften te sorteren en er voor te zorgen dat ze de juiste doelgroep bereiken.

marieclaire_socks

Inzameling: wat kan je binnenbrengen

Zoals we eerder aanhaalden, gaat het bij deze actie vooral om essentiële benodigdheden voor de winter. Jassen, sjaals, hoeden, broeken en schoenen, maar ook hoognodige producten zoals anti-bevriezingscrèmes en verbanden zijn zeker welkom.

Note: Omdat er een gebrek is aan kleding voor de zomer, mag deze ook altijd binnengebracht worden.

Geef ook jouw steun: want mensen in armoede zijn mensen zoals iedereen.

marieclaire_child

 

Lees meer artikels zoals Beurs: 10.000 euro om jouw droom waar te maken,Tien vragen die je zeker aan de bank moet stellen,Op deze leeftijd heb je het financieel het zwaarst

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Actie, Brussel, Chaussettes, Daklozen, Goed doel, Kledinginzameling, Verzamelactie.