Beurs: krijg 10.000 euro om jouw droom waar te maken
© Unsplash

Beurs: krijg 10.000 euro om jouw droom waar te maken

Door Laura Dabekaussen
Leestijd: 1 min

Je bent jong en je wilt wat. Een roman schrijven, rondtrekken met een cameralens of het marineleven in Nieuw-Zeeland gaan bestuderen. Ja hoor, als we ergens in geloven, gaan we tot het uiterste. Maar... Wat gebeurt er als je wél de visie hebt, maar niet de middelen? Dan is er VOCATIO: een stichting die elk jaar tienduizenden euro's aan beurzen wegschenkt aan beloftevolle jongeren.

Ben jij tussen de 18 en 30 jaar oud en wil je je passie delen met de wereld? Schrijf je dan nu in en maak jouw droom waar.

Talent en ambitie

VOCATIO ondersteunt en begeleidt talentvolle en ambitieuze jongeren met weinig financiële middelen. Kandidaten kunnen zich inschrijven in zes domeinen: gezondheid, wetenschappen en techniek, sociale en menswetenschappen, (podium)kunsten, plastische kunsten en ambachten. Wil je meer info over de domeinen klik dan hier.

marieclaire_vocatio_quote

Unsplash

Selectieprocedure

Investeer in jongeren en hun talent en bouw aan een wereld waar menselijke waarden eerst komen, dat is de kernwaarde van de organisatie.

Sinds 1963 werden al 745 beurzen uitgereikt. Dat komt neer op een slordige 4,4 miljoen euro! WAAUW!  Er wordt geen rekening gehouden met taal, afkomst of opleidingsniveau. De enige voorwaarde is blijk geven van passie, creativiteit, enthousiasme en doorzettingsvermogen.

Wie kan er meedoen?
Alle jonge Belgen of jongeren die in België wonen van 18 tot 30 jaar. Inschrijven kan tot 16 november via VOCATIO.

Side note: Alle winnaars worden bekendgemaakt in maart 2019.

/

Wat deden anderen met hun beurs

Nina Vandeweghe (30) droomde ervan een graphic novel schrijven. Ze is kunstenares en illustrator van beroep. Het boek dat ze door de beurs kon maken, geeft het leven weer van enkele personages in de donkere nachten van een grootstad. Bekijk zeker haar instagram voor leuke en kleurrijke illustraties

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door (@ninavandeweghe) op

/

Vroedvrouw en studente Bénédicte Rosier (28), stichtte met haar beurs FilleFille, een feministisch collectief. Ze deed dit omdat ze na haar studies vaststelde dat de positie van de vrouw nog steeds erg fragiel is in deze “mannen”wereld. Samen met VOCATIO creëerde ze een plek,waar je openlijk over gendergelijkheid kan spreken.

Lees: Zo maak je als vrouw je wildste dromen waar.

Heb jij grootse ideeën? Schrijf je dan snel in voor 16 november!

Andere leuke artikels lezen:

Luxelabel vecht mee tegen borstkanker: Rails x Susan G

Maak een einde aan uitstelgedrag met deze internationale bestseller

Vierdaags KIKK-festival in Namen verenigt technologie en kunst

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Beurzen, Jongeren, Maatschappij, Stichting, Vocatio, Win.