Opération Chaussettes verzamelt opnieuw warme kleren voor mensen in nood
© presse

Opération Chaussettes verzamelt opnieuw warme kleren voor mensen in nood

Leestijd: 1 min

Op 20 november steekt Opération Chaussettes opnieuw de handen uit de mouwen op het Brusselse Poelaertplein van 11 tot 15.30 uur, met de hulp van donateurs en sponsors die deze operatie ter harte willen nemen.

/

Al 11 jaar reikt Opération Chaussettes uit naar de minstbedeelden, daklozen en gezinnen in precaire situaties, mensen die de eerste levensbehoeften missen. Deze mannen, vrouwen en kinderen leven en slapen op straat of in geïmproviseerde schuilplaatsen en verdragen de kou en de regen die hun ziel en hun kleren doorboren. Ze missen bescherming en warmte, kleding, dekens en basishygiëne.

Lees ook: Zo goed werden prinses Diana’s outfits nagemaakt voor The Crown

Bij Opération Chaussettes worden spullen opgehaald voor mensen in nood. Sokken zijn daarbij het symbool van het initiatief, maar de verenigingen die op het terrein actief zijn, hebben ook een tekort aan sjaals, jassen en broeken, mutsen, handschoenen, truien, ondergoed, schoenen, basisbenodigdheden, dekens en rugzakken.

/

Solidarité Grands Froids

Ook dit jaar, en meer dan ooit, steunt de vereniging “Solidarité́ Grands Froids” hen door de donaties te sorteren en te (her)verdelen onder andere verenigingen. Zoals elk jaar zal Opération Chaussettes kunnen rekenen op de waardevolle steun van de stad Brussel en de federale politie, die vrachtwagens en hun toegewijde chauffeurs ter beschikking stellen voor dit initiatief.

Opération Chaussettes krijgt ook de steun van Toyota en zijn dealers in België om talrijke inzamelingen uit te voeren. Elke deelnemende dealer zal proberen een ProAce busje te vullen. Bovendien zullen op zondag 20 november vrijwilligers van Toyota aanwezig zijn om het werk van Solidarité Grands Froids, de partners van Opération Chaussettes, te ondersteunen.

Lees ook: De Supernova van Prada zou wel eens de handtas van het seizoen kunnen worden

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Brussel.