De Supernova van Prada zou wel eens de handtas van het seizoen kunnen worden
© Prada

De Supernova van Prada zou wel eens de handtas van het seizoen kunnen worden

Leestijd: 1 min

Toen Prada eerder dit jaar op de herfst-winter 22 catwalk de nieuwe Supernova-tas lanceerde, wisten wij al dat het een instant klassieker zou worden. De tas heeft een tijdloze gebogen vorm, een geraffineerd handvat aan de bovenkant en een glanzende lederen afwerking. Kenmerkend Prada, tot en met het iconische logo op de voor- en achterkant.

/

Elk nieuwe modeseizoen worden de nieuwste handtassen druk besproken op de Marie Claire-redactie. “Die nieuwe van Cartier aahhh zo mooi” of “Heb je de kleurrijke tassen van Chanel al gezien? Prachtig gewoon!”. En zo gaan we dan een halfuurtje door. Allemaal onder het mom van een redactievergadering natuurlijk, want deze conversaties horen – privileged als we zijn – gewoon bij onze job.

De uitkomst van onze laatste vergadering? De Supernova-tas van Prada is bij uitstek onze favoriet. Maar hoewel wij ons op de redactie met plezier buigen over het hypothetische succes van een designertas op de catwalk, kan de ware populariteit van een item pas echt worden bewezen als het daadwerkelijk te koop is. Een paar maanden na de lancering blijkt nu dat de Supernova daadwerkelijk een hit is. En daarmee we bedoelen we geen tijdelijke trend, daar is de tas veel te tijdloos voor.

/

Prada Supernova

De Supernova-tas is gemaakt van hooggepolijst Spazzolato leer, wat in de eerste plaats de ambachtelijke expertise in leerbewerking weerspiegelt, al sinds de oprichting in 1913 het kenmerk van Prada. De trapeziumvorm en het gebogen handvat aan de bovenkant maakt de tas tijdloos en zorgt er bovendien voor dat de Supernova zich behendig tussen verschillende gelegenheden en stemmingen beweegt. De constructie benadrukt de vrijheid: de externe rits valt vrij, gedefinieerd met geëmailleerde driehoekige Prada logo’s aan elke kant.

Lees ook: 8 luxe geurkaarsen voor een zalige herfst.

Het Spazzolato leer, een handtekening van Prada, wordt in deze tas heruitgevonden: met de hand bespoten met pigment langs de omtrek in contrasterende kleuren, als een schaduw van zichzelf, benadrukt het lijn en gewicht, silhouet en vorm. 100% puur Prada.

In de onderstaande video ontdek je hoe de tas gemaakt wordt.

De tas is verkrijgbaar in het groen, wit, zwart, lichtroze en bruin in drie formaten: small, medium en large. De prijs varieert tussen € 1950 en € 3200. Je koopt de Supernova o.a. online en in de Prada-winkel in Brussel (Waterloolaan 39, Brussel).

Lees ook: Waarom iedereen de witte tanktop van Prada wil dragen deze zomer.

/

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Handtassen, Prada.