Op vakantie met de hond: hier zijn viervoeters welkom
© Where She Goes

Op vakantie met de hond: hier zijn viervoeters welkom

Leestijd: 1 min

Goed nieuws voor dierenliefhebbers die hun hond willen meenemen op vakantie: steeds meer accomodaties verwelkomen ook huisdieren. Zoals het Belgische Nutchel dat houten cabins in de Ardennen en Alsace aanbiedt, waar zowel jij als je hond in de watten worden gelegd. 

/

Het Belgische Nutchel-concept is ideaal voor wie fan is van tiny houses en een ‘ik voel me net in een Zweeds bos’-gevoel. De houten cabins in de Ardennen en Alsace zijn back to basics, maar op een comfortabele manier: een volledig uitgeruste keuken en badkamer, stopcontacten, sommige met een eigen hottub, en geen wifi. Op de ruime terrassen vind je ook steeds een elektrische barbecue zodat je na een deugddoende wandeling samen in openlucht kan kokerellen met vrienden en/of familie.

Nieuw is het dog arrangement waarbij je hond een eigen bedje, eetbakjes en snacks krijgt. Zodat ook jij heerlijk kan ontspannen, wetende dat je hond net zo’n geweldige tijd beleeft. “Bij Nutchel begrijpen we dat honden voor hun baasjes evenveel betekenen als elk ander familielid. Ons doel is om onze gasten de ruimte te geven om een sterke band op te bouwen met hun geliefde viervoeters. Met ons speciale hondenpakket zorgen we ervoor dat hondenliefhebbers en hun trouwe metgezellen zich meer dan welkom voelen. We bieden speciale voorzieningen, traktaties en activiteiten die de vakantie van zowel de eigenaar als de hond onvergetelijk maken”, aldus Julie B, Growth Marketing Manager bij Nutchel.

Het Nutchel hondenpakket is beschikbaar in Forest Village Alsace/Les Ardennes. Boek je verblijf vanaf twee nachten voor € 297,50 (incl. hond en booking fee). Meer info via de website.

hond op vakantie

Nutchel

/

Tips voor een geslaagde vakantie met de hond

Trek je er deze zomer tussenuit met je hond? Wij geven vijf tips voor een beestige vakantie!

  1. Zorg ervoor dat het paspoort van je hond volledig in orde is, inclusief gezondheidsverklaringen en inentingsbewijzen als je buiten de Europese Unie reist. Slaag ook het nummer van de dierenarts op, zodat je makkelijk kan bellen als er iets mis zou lopen.
  2. Geef je hond ongeveer een derde van zijn normale portie eten op de dag van vertrek om wagenziekte te verminderen.
  3. Als je hond kieskeurig is met eten, neem dan wat blikvoer van zijn favoriete merk mee. Vergeet ook niet zijn favoriete snoepjes in te pakken en geef er een als beloning wanneer hij zich goed gedraagt onderweg en op de bestemming.
  4. Zorg ervoor dat je een tekentang, anti-vlooienmiddel, oor- en oogdruppels inpakt. Een ander klimaat kan irritaties veroorzaken, dus deze items kunnen van pas komen.
  5. Controleer ruim van tevoren welke regels je moet volgen op je vakantiebestemming. In sommige landen, zoals Duitsland, moeten honden een speciale autogordel dragen, terwijl een muilkorf verplicht kan zijn in andere landen.

Lees ook: 10 tips om zorgeloos te vliegen met kinderen.

Redactie Marie Claire De artikels van >