Op vakantie: 10 tips om zorgeloos te vliegen met kinderen
© Shutterstock

Op vakantie: 10 tips om zorgeloos te vliegen met kinderen

Leestijd: 1 min

Op reis met kleine kinderen: het is vaak niet even ontspannend als gehoopt, zéker niet wanneer je het vliegtuig neemt. Air Belgium deed beroep op mamablogger Lieselot van de blog liesellove.be en deelt gouden tips voor elk gezin. 

1. Plan vooruit

Zou het niet fantastisch zijn als je kind tijdens de vlucht slaapt? Dan moet je niet constant voor entertainement zorgen. Probeer een vlucht te kiezen die past bij het slaappatroon van jouw kleine spruit.

2. Entertainment aan boord

Kies een maatschappij met schermpjes in de rug van elke stoel. Zo kunnen je kinderen naar hun favoriete tekenfilm kijken of leuke spelletjes spelen. De combinatie van de twee is waarschijnlijk de beste garantie op een ontspannen vlucht. Is dat geen optie? Voorzie dan zelf een leuke bezigheid!

3. Extra snacks

Kinderen zijn vaak kieskeurige eters. Neem dus wat extra tussendoortjes mee, zoals rozijntjes, snoep of hun favoriete koekjes. Snacks zij bovendien al een activiteit op zich. Mooi meegenomen dus! Air Belgium komt ook rond met lekkere tussendoortjes voor klein én groot. En anders vind je ze wel in de buy-on-board.

Lees ook: Haute Couture herfst-winter 2023-2024: Christian Diors godinnen

/

4. Comfortabele kleding

Kies voor jezelfs als voor je kinderen voor comfortabele kleding. Werk met verschillende laagjes, want in het vliegtuig kan het fris of soms warm worden. En zorg ervoor dat ze makkelijk naar het toilet kunnen!

5. Opgelet voor oorpijn

Een snoepje om op te zuigen, een zuigfles of een fopspeen tijdens het opstijgen en landen maakt soms een groot verschil voor gevoelige oortjes.

6. Stop essentiële spullen in je handbagage

Vertrek niet zonder luiers, vochtige doekjes, reservekledij, medicatie en babyvoeding in je handbagage. En vergeet zeker de onmisbare knuffel of fopspeen niet!

/

7. Licht alle stappen van de reis toe

Leg je kind op voorhand en tijdens de reis uit wat het van de vlucht mag verwachten, als het oud genoeg is om dat te begrijpen. Dat neemt al veel angst weg. Het cabinepersoneel van Air Belgium geeft kinderen na afloop van de vlucht een luchtdoopcertificaat. Vraag ernaar, want het is een mooi aandenken aan deze onvergetelijke eerste vliegervaring!

8. Rust uit

Probeer zelf zoveel mogelijk te rusten, het liefst nog samen met je kinderen. Vermoeidheid verhit de gemoederen en maakt stressvolle situaties alleen maar moeilijker. Niemand zit te wachten op ongemakkelijke momenten aan boord.

9. Blijf rustig en geduldig

Vliegen met kleine kinderen is stressvol. Denk eraan dat ze zich aan jou spiegelen. Probeer dus kalm te blijven en geduld op te brengen. Je kinderen voelen jouw stress en dat kan ze nóg angstiger of zenuwachtiger maken.

10. Vraag om mildheid en begrip

Krijgt je kind een driftbui aan boord? Blijf zo kalm mogelijk en wees niet bang om de mensen rondom je om begrip te vragen. Een korte wandeling of een praatje met het cabinepersoneel kan helpen om jouw kind tot rust te brengen.

Lees ook: Natan zet België in de schijnwerpers tijdens een wervelende modeshow in Parijs

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.