Natan zet België in de schijnwerpers met een modeshow in Parijs
© Natan

Natan zet België in de schijnwerpers met een modeshow in Parijs

Door Malvine Sevrin  & Margo Verhasselt
Leestijd: 1 min

Het is een jubileum dat de geschiedenis zal ingaan: het Belgische modehuis Natan vierde zijn 40e verjaardag met een speciale show in Parijs tijdens de Haute Couture Fashion Week. Hier blikken we terug op deze uitzonderlijke modeshow, de meest Belgische ooit.

/

Natan presenteerde zijn Couturecollectie in de schijnwerpers van de Lichtstad, parallel met de Haute Coutureweek die op maandag 3 juli van start ging. Tien jaar na de eerste show in Parijs liet het prestigieuze modehuis de kleuren en de geest van België zien. Het Hôtel de Salm, een majestueus decor met fresco’s op de plafonds, glinsterende kroonluchters en muren versierd met elegant verguldsel, bleek een ideale achtergrond voor de show.

Lees ook: Neem een kijkje in de gloednieuwe boetiek van Dries Van Noten in Parijs

/

Een hemelse symfonie van mode en muziek

Natan, een echt symbool van Belgische elegantie, gaf zijn show een hemelse dimensie door een beroep te doen op zangeres Loïc Nottet De artiest, zelf gekleed door Natan tijdens zijn Addictocrate-tournee, gaf een subliem optreden, begeleid door een getalenteerde cellist.

De noten van iconische tracks zoals “Je t’haine”, “Mélodrame” en “Addictocrate” klonken terwijl de modellen flaneerden in een betoverende wals. De show bereikte zijn hoogtepunt met het nummer “Cygne”, waarmee de show werd afgesloten. 

/

Natan keert terug naar de gouden eeuw van de haute couture

Voor het eerst in de geschiedenis van Natan produceerden ze een collectie geïnspireerd op de jaren 1950, een eerbetoon aan de gouden eeuw van de haute couture. Met een eigentijdse benadering zijn de silhouetten versierd met minimalistische volumes, terwijl de resoluut vrouwelijke en verfijnde esthetiek behouden blijft. Een van de sleutelstukken? Een half-jurk, half-rok jumpsuit met een vliegende sleep. Deze unieke creatie belichaamt het perfecte huwelijk tussen de formele verfijning van een smoking en de verfijnde vrouwelijkheid van een avondjurk.

Édouard Vermeulen heeft voor Natan een reeks intens zwarte silhouetten ontworpen. Een zeldzame keuze voor een couturier die altijd kleur heeft weten te verheerlijken. Deze inbreuk op het zwart wordt gecontrasteerd door levendige akkoorden van zuurgeel, clementine oranje, bordeauxrood, goud en koper. Met deze emotionele modeshow vierde Natan zijn 40e verjaardag op de mooiste manier en toonde het opnieuw zijn vermogen om een couturecollectie te creëren die even eigentijds als begeerlijk is.

Bekijk onze favoriete looks hieronder:

Lees ook: Haute Couture herfst-winter 2023-2024: Christian Diors godinnen

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Natan Parijs.