Op surfen staat geen leeftijd: 5 redenen waarom deze watersport goed voor je is
© Unsplash

Op surfen staat geen leeftijd: 5 redenen waarom deze watersport goed voor je is

Leestijd: 1 min

Surfen is populairder dan ooit en de sport zal vanaf 2020 ook een olympische discipline worden. Vooral vrouwen lijken de laatste jaren meer en meer hun weg naar de surfplank te vinden, en surfvakanties doen het ontzettend goed bij reisorganisaties. Verover ook jij binnenkort de golven?

Surfen komt niet alleen met een plank, maar ook een vrolijk surfpak. Decathlon lanceerde zopas zijn nieuwe zwemcollectie Olaian, bestaande uit badpakken, bikini’s en wetsuits.

/

Voelt niet als sport, maar is het wel

Tijdens het surfen train je verschillende spieren van je lichaam. Bij het peddelen gebruik je je armen en je bovenlichaam. Bij het recht springen vertrouw je op je beenspieren. Eenmaal recht op de plank, moet je je evenwicht zoeken, wat een goede oefening is voor je rugspieren. Kortom, het is een explosie van korte en intense bewegingen, net zoals een workout!

/

Ideale remedie tegen stress

Ooit al eens een gestresseerde surfer gezien? Voilà! Oceaanliefhebbers vertellen allemaal hetzelfde: “Tijd doorbrengen in het water werkt ontspannend”. Een mix van water, jodium, het geluid van de golven, de geur en de lucht van de oceaan verlichten stress. Het fysieke aspect zorgt ook voor een mentale verfrissing en een verbeterde slaap. Heel wat surfplekken bevinden zich op prachtige stranden met een fenomenaal zicht, waardoor je al jouw zorgen vergeet.

Go with the flow, maar dan letterlijk.

/

Reisinspiratie verzekerd

Surfen is het perfecte excuus naar een tropische bestemming af te reizen, met als enige reden “dat er goede golven zijn”. Goede surfspots hebben vaak hun eigenste “leuke surfdorpje”, lees:  hip, chill en easy going.

Op zoek naar surf spots iets dichter bij huis? Wij zetten de 12 mooiste plekken om te surfen in Europa op een rij. 

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Sport, Surfen.