De ultieme tips voor een weekendje Den Haag
©

De ultieme tips voor een weekendje Den Haag

Door Margo Verhasselt
Leestijd: 2 min

Op zoek naar dé perfecte bestemming voor een weekendje weg? Laat je dan verleiden door het Nederlandse Den Haag, een stuk dichterbij dan pakweg hoofdstad Amsterdam en rijkelijk gevuld met gezellige restaurants en impressionante musea. Onze favoriete hotspots opgesomd. 

Over de groenste stad van Nederland wordt weleens gezegd dat er voor iedere Hagenaar een boom groeit en dat merk je ook aan de talloze parken en groene pleintjes doorheen de stad. Trek je naar de stad vlak aan de Nederlandse kust? Huur er dan een fiets en rij door de idyllische straatjes.

Kunstmuseum Den Haag

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door An V. (@an_vandamme)

First things first: Den Haag is dé ideale plek voor wie van een rijke geschiedenis en kunst houdt. Begin bij het Kunstmuseum, een waar modern paleis voor kunst. Met haar 160.000 kunstwerken tevens één van Europa’s grootste kunstmusea. Verdwaal door de gangen van het statische gebouw en kom ondertussen werken van Monet en Van Gogh tegen. Het is daarnaast ook de thuishaven van Piet Mondriaan met maar liefst 300 van zijn werken.

Adres: Kunstmuseum Den Haag Stadhouderslaan 41.

Drankjes bij Van Kleef

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Van Kleef (@vankleef1842)

Wie binnenwandelt bij Van Kleef, het enige nog bestaande jenever- en likeurhuis in de stad, wordt ontvangen in wat best beschreven kan worden als een gezellige drukte. Van 1842 tot heden trok de zaak nooit weg uit het oude stadscentrum. De plek waar de destilleerderij vroeger stond, maakt nu plaats voor een knusse tuin. Op het menu? Uiteraard al hun prachtig en krachtig zelfgemaakte jenevers & gins en tegenwoordig ook cocktails. “Er werd mij hier vroeger aangeleerd dat een cocktail een verkrachting van het product zou zijn”; wordt ons meteen ingefluisterd. Maar niets is minder waar wanneer je die van Van Kleef hebt geproefd.

Adres: Lange Beestenmarkt 109 – 2512 ED Den Haag.

Lees ook: De doorgestikte jas is terug, en deze van Dior is onze favoriet

Inntel hotel Marina Beach Scheveningen

Even wegvluchten uit de stad en uitwaaien aan het strand? Geen probleem, want op amper 20 minuutjes fietsen van Den Haag ligt de Nederlandse kuststad Scheveningen en het gloednieuwe en imposante hotel Inntel Hotel Marina Beach. De luxekamers van het hotel kijken uit op het rustige strand van Scheveningen.

Adres: Strandweg 1 2586 JK Den Haag.

Suzie Q.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Restaurant Suzie Q (@restaurantsuzieq)

Na die lange strandwandeling honger gekregen? Je zou voor minder. Gezellig en lekker tafelen kan bij Suzie Q. Hun menukaart is opgebouwd uit iets kleinere, maar vooral fijnere, sharing bites. Van heerlijk verse oesters tot zalige tonijn; er is werkelijk voor ieder wat wils.

Adres: Dr. Lelykade 33-37 2583 CL Den Haag.

Mauritshuis

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mauritshuis (@mauritshuis_museum)

Wie door het historisch en politiek hart van Den Haag loopt, komt al snel het Mauritshuis tegen. In het klein museum hangen onder andere meesterwerken als de alom bekende tronie het ‘Meisje met de parel’ van Johannes Vermeer en de ‘Anatomische les van dr. Nicolaes Tulp’ van Rembrandt.

Adres: Plein 29 2511 CS Den Haag. 

Lees ook: Groots onderzoek toont aan: koffie is gezond

Bij Hem

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bij HeM eten en drinken (@bijhem)

Last but not least, is het gezellig de voetjes onder de tafel schuiven in de huiskamer van ‘Bij Hem’. Midden in het Haagse Hofkwartier kan je kiezen van een ruime menu kaart die opgebouwd wordt uit vooral lokale én seizoensgebonden producten. Smakelijk.

Adres: Molenstraat 21-A, 2513 BH.

Meer info en tips vind je op https://denhaag.com/nl/zee-van-ruimte.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Den haag.