De beauty- en badkamergeheimen van Ikram Annouri
© Jef Claes

De beauty- en badkamergeheimen van Ikram Annouri

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

Veel thee en water, beautyproducten van eigen bodem en een paar druppels N°5 van Chanel: PR & Brand consultant Ikram Annouri over haar beautygeheimen.

/

Vertel ons iets over je ochtendroutine.

“Tijdens de werkweek ben ik slecht in ontbijten. Ik begin mijn dag altijd met een glas water, dan volgt een tas koffie en een hap van eender wat binnen handbereik is, het moet snel gaan. Ik start met een warme douche en smeer mijn lichaam in na het douchen. Mijn absolute favoriet is de Geranium Leaf Body Balm van Aesop. Daarna volgt mijn gezichtsritueel dat ik afsluit met een paar pufjes parfum. Mijn go-to’s zijn Beach Walk van Maison Martin Margiela of N°5 van Chanel.”

En je avondritueel, hoe ziet dat er uit?

“’’s Avonds bereid ik mijn volgende dag voor. Ik maak een overzicht van mijn prioriteiten en schrijf mijn to-do’s en ideeën van mij af. Vaak stuur ik ook enkele voorbereidende mailtjes. Dat helpt me om met een rustige gemoedsrust naar bed te gaan. Of het nu een kalme of drukke dag is, ik reinig mijn gezicht altijd voor het slapen gaan. Ik gebruik de Purifying Cream Cleanser van Maiwe. Na enkele tassen kamillethee sluit ik mijn avond af met een groot glas water.”

Welke beautyproducten kan je niet missen?

“Ik kan niet zonder de Rahua Hydratation Conditioner. Het is een lange zoektocht geweest om de gepaste producten voor mijn krullen te vinden en deze conditioner is een absolute favoriet geworden. Alle vrouwen met krullen zullen mijn moeilijkheden met het vinden van een goede conditioner begrijpen. Ik ben een grote liefhebber van de Enzyme Peel van Susanne Kaufmann. Het doet wonderen voor mijn gezicht. De peeling werkt erg kalmerend, vooral in de lente en zomer, wanneer mijn huid last heeft van pollenallergie. Deze winter heb ik het Bioactive Mask van LESSE ontdekt via de Nederlandse shop Carmen. Ik ben vooral fan van hun less is more aanpak.”

Naar welk mirakelproduct ben je nog op zoek?

“Een lippenstift die naadloos aanleunt bij de natuurlijke kleur van mijn lippen en deze net een tikkeltje versterkt qua kleur. En daarbovenop ook heel de dag blijft goedzitten en hydrateert.”

Je lievelingsbeautyadresje?

“Ik probeer mijn beautyproducten te kopen bij merken en shops van eigen bodem. Mijn top 3: Blos, Ada Studios en Maiwe. Blos en Ada Studios hebben een unieke selectie. Bij Blos vind ik mijn klassieke en natuurlijke favorieten terug zoals de producten van Susanne Kaufmann. Via Ada Studios heb ik een heleboel nieuwe merken ontdekt die gericht zijn op langdurige innerlijke beauty. Maiwe is een jong Belgisch merk waarbij buiten de ongelooflijke producten, het achtergrond- en productieverhaal me aantrekken.”

Welke beautytrend zal je nooit proberen?

“Het idee van fillers zegt me niets. Ik kan me niet inbeelden dat ik me daar ooit aan zou wagen.”

Je ultieme trucje om er snel wat beter uit te zien?

Als ik een opkikkertje nodig heb, doe ik ’s ochtends enkele druppels self-tanning in mijn dagcrème. Die geeft me een natuurlijk glow.”

Hoe ga je om met ouder worden? 

“Dit jaar word ik 30. Hoewel er maatschappelijk gezien een bepaalde druk heerst rond bepaalde leeftijden, ben ik er vrij nuchter in. Ik geloof dat alles loopt hoe het moet lopen en ben bovendien dankbaar voor waar ik vandaag de dag sta. Daarnaast besef ik dat als je ouder wordt, je zowel mentaal als fysiek minder veerkrachtig bent. Dus het wordt voor mij alleen maar belangrijker om goed zorg te dragen voor zowel mijn lichaam als geest.”

Hoe wil je eruitzien op je zeventigste?

“Hoewel ze nog geen zeventig is, hoop ik dat ik even gracieus ouder kan worden als mijn moeder. De manier waarop ze een leven gevuld met liefde en gelukkige momenten uitstraalt, daar zou ik meteen voor tekenen.”

Nog een laatste beautytip?

“Water, water en nog eens water.”

Lees ook de beauty- en badkamergeheimen van Inge Grognard, Martena Duss, Marie Wynants, Inge Onsea en meer.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.