Viva Frida Kahlo: een unieke onderdompeling in hartje Brussel
© Frida Kahlo - Her Photos

Viva Frida Kahlo: een unieke onderdompeling in hartje Brussel

Door Hannah Gellens
Leestijd: 1 min

Vanaf 18 maart kan je terecht in Brussel voor een onderdompeling in het leven en werk van Frida Kahlo. De iconische schilderijen van de Mexicaanse kunstenares komen tot leven tijdens een unieke beleving in het gloednieuwe VIAGE – Digital Art Theatre, Brussel. Na Zürich is het de tweede halte van de expo.

/

‘Viva Frida Kahlo – Immersive Experience’ is geen gewone tentoonstelling, maar meer een  totaalbeleving. Het oeuvre van de Mexicaanse kunstenares komt tot leven in een krachtige videoprojectie met licht- en geluidseffecten. Zo krijgt de bezoeker het gevoel rechtstreeks binnen te dringen in het universum van Frida. Daarbij begeleidt een voice-over — of de fictieve stem van Frida — de bezoekers door het levensverhaal van de kunstenares.

Viva Frida Kahlo – Immersive Experience

/

Levensverhaal

Frida Kahlo had een ongewoon levenspad vol tragiek en pijn. Deze thematieken zijn duidelijk terug te vinden in haar kunst.

Een groot deel van haar leven bracht ze door gekluisterd aan een ziekenhuisbed. Zo leerde ze zichzelf schilderen “uit verveling” en maakte ze in haar beginjaren veel kleurrijke zelfportretten.

Later leerde ze Diego Rivera kennen. Rivera was collega-kunstenaar en Frida’s grote liefde. Met hem onderging de kunstenares een publieke, tumultueuze relatie die de basis vormde voor heel wat van haar bekendste werken.

/

Icoon

Frida Kahlo is een icoon binnen de kunst. Ze had een unieke persoonlijkheid, kenmerkende stijl en radicale opvattingen over vrouwelijkheid en seksualiteit. Daardoor doorbrak ze in de 20e eeuw heel wat taboes.

De kunstenares vormt een boegbeeld voor het feminisme en staat wereldwijd bekend om haar surrealistische schilderijen. Haar werk blijft tot vandaag de dag boeien.

Viva Frida Kahlo – Immersive Experience

‘Viva Frida Kahlo – Immersive Experience’ is een organisatie van MB Presents met de steun van de Mexicaanse ambassade in België.

De expo vindt plaats in VIAGE – Digital Art Theatre in de Anspachlaan 30 te Brussel.
Voor meer info & tickets.

 

 

 

 

 

Lees ook: Gigantische clitoris tegen vrouwenbesnijdenis rijst op in Brussel

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brussel, Expo, Frida Kahlo.