De beste podcasts over seks en relaties
© Getty Images

De beste podcasts over seks en relaties

Leestijd: 2 min

Ah de liefde, het is het mooiste wat er is, niet? Nu ja, soms toch. We breken er ook maar al te graag ons hoofd over. Gelukkig ben je daarvoor niet alleen. Advies nodig? We sommen onze favoriete podcasts over liefde en seks op. 

Where Should We Begin

Laten we ook gewoon beginnen bij het begin: de Belgisch Amerikaanse seksuologe Esther Perel heeft ondertussen geen introductie meer nodig. Haar podcast waarin ze een intieme kijk in haar praktijk geeft, geeft letterlijk een antwoord op elk mogelijke liefdeskwestie. Marie Claire kreeg deze maand ook de kans om Esther zelf te spreken, ze geeft in het februarinummer haar kijk op de toekomst van onze relaties.

Beluister de podcast van Esther hier.

/

Millennial Love

Millennial Love wordt gepresenteerd door journaliste Olivia Petter en behandelt een aantal van de belangrijkste onderwerpen in het hedendaagse datinglandschap, van seksualiteit en identiteit tot opkomende trends zoals catfishing en casual dating. In elke aflevering wordt Petter bijgestaan door een uitstekende gast.

Check de website.

/

Insatiable Press

Insatiable Press maakt hoogwaardige erotica en romantische podcasts, uitgevoerd door getalenteerde vertellers. Genres omvatten fictie en non-fictie met opwindende collecties van BDSM, westerse erotica, maar ook liefhebbers van LGBTQ+ kunnen hun gading hier vinden.

Check de website, de meeste podcasts kan je gratis beluisteren binnen de 14 dagen.

Lees ook: Kim Kardashian en Isabelle Huppert zijn de nieuwe gezichten van Balenciaga

/

Vuile lakens

Wou je altijd al meer weten over vrouwelijke erectiesvrouwvriendelijke porno of het nut van een vrouwelijke orgasme? Beluister dan zeker eens de podcasts van het kanaal ‘Vuile Lakens‘. Vraag je je af welke thema’s aan bod komen? Om je een idee te geven: thema’s zoals ‘Seksuele voorlichting‘, ‘Konthonden en klaterbeken‘, ‘Zit eens in m’n zakje‘, ‘Femmes Fontaines‘, … passeren de revue!

Check de website, de podcasts kan je gratis beluisteren. 

/

Black Widow Pillow Talk

Gehost door Eric Dizzy en Cousin Krystal, presenteert Black Widow Pillow TalkPillow Talk is bedoeld om ons te helpen bij het praten over seks, liefde en relaties. Dizzy wilde meer doen dan alleen fantaseren. Zo startte hij met het aanpakken van problemen die verband houden met onze seksuele verlangens, zodat we kunnen genezen én een gezonder seksleven kunnen beginnen. Klinkt veelbelovend!

Check de website, de meeste podcasts kan je gratis beluisteren. 

/

Doing it! met Hannah Witton

De podcast van YouTuber Hannah Witton is inclusief, sekspositief én oprecht. Ze wordt vergezeld door gasten om te praten over thema’s zoals: seks als je een beperking hebt, als transgender persoon naar buiten te komen én seksuele voorlichting.

Check de website, de meeste podcasts kan je gratis beluisteren.

/

Lees ook: Gigantische clitoris tegen vrouwenbesnijdenis rijst op in Brussel

Committed

Van relationships tot situationships: daten is vandaag ingewikkelder dan ooit. Maar verklaren hoe de vork nu juist in de steel zit, vindt journalist Jo Piazza fantastisch. In haar podcast zoekt ze een antwoord op de vraag ‘wat betekent liefde nu eigenlijk?’

Check de website.

/

Dyking out

Dyking Out, gehost door de in New York City gevestigde komieken Carolyn Bergier & Melody Kamali, is een podcast over het LGBTQ+ nieuws en popcultuur. Elke week nodigen Carolyn en Melody een speciale gast (komieken, muzikanten, acteurs, verliefdheden) uit om samen met hen te dobberen over een onderwerp dat relevant is voor de LGBTQ-wereld. Thema’s zoals genderrollen in relaties tot ‘uit de kast’ komen op een latere leeftijd. It’s a hoot!

Check de website, de meeste podcasts kan je gratis beluisteren. 

/

F**KS GIVEN

YouTubers Come Curious (Florence Barkway en Reed Amber) moedigen aan om meer open en eerlijke gesprekken te voeren rond seks en de reis naar seksuele bevrediging via hun nieuwe podcast. Elke week verwelkomen ze een gast om te praten over hun ‘mijlpaalneuken‘ – de eerste, de beste, de laatste én diegene waaraan ze nog steeds denken. Verwacht je aan verschillende onderwerpen en meningen! 

Check de website, de meeste podcasts kan je gratis beluisteren. 

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.