Restauranttip: Taxi’s, fine dining in een garage
© https://upperrestaurant.be/nl

Restauranttip: Taxi’s, fine dining in een garage

Door Elien Renson
Leestijd: 1 min

Gent maakt plaats voor een gloednieuw concept binnen de gastronomie. Een fine dining garage én een top vleesrestaurant in één gebouw.

Het pand was een voormalige taxi-garage, wat voor een vernieuwende sfeer zorgt. Of, om het met de woorden van de ondernemers te zeggen: “eclectisch warm met industriële invloeden.”

Jong keukengeweld

Ondernemer Geert De Paepe (34) en chef Gilles Bogaert (28) zijn de oprichters van dit geheel nieuwe concept. “We konden niet kiezen”, geeft Geert De Paepe eerlijk toe. “We wilden zo graag een gastronomisch restaurant openen waar we het product an sich centraal plaatsen met onder andere de bio-groenten van bij ons die subliem tot uiting zouden komen, maar ook een echte grill house”. Ze worden bijgestaan door hun chef de salle Ruben Nemegheer (34).

Michiel Devijver

Puur, authentiek en bruut

Op de eerste verdieping van het karaktervolle pand bevindt zich Upper, een top vleesrestaurant. Als inspiratie voor de aankleding van hun etablissement, baseerden De Paepe en Bogaert zich op de warmte en het vuur van de grill die gebruikt wordt om het vlees op te grillen. Ze opteren voor het gebruik van authentieke, pure en kwalitatieve ingrediënten.

De keuken is ruw en impulsief.

De Gentse street artist Musketon en Ship of Fools verzorgden de muurtekeningen van het gebouw. Dit zorgt voor een creatieve mix door de moderne, ietwat tegendraadse tekeningen en de oude karakteristiek van het pand.

Complex en verfijnd

Taxi’s richt zich -net zoals Upper- tot het gebruik van kwalitatieve en kraakverse ingrediënten. Ze gaan zich meer focussen op de pure smaken en het gebruik van biologisch geteelde groenten en kruiden. Het is allemaal wat verfijnder en complexer. Je kan er terecht voor een vast menu vanaf 4 tot 8 gangen.

Taxi’s gaat op dinsdag 17 juli open voor het grote publiek.

Waar? Zuidstationstraat 35, 9000 Gent

Info? Open van dinsdag tot en met zaterdag, elke dag vanaf 12u tot 14u en tussen 18u en 22u (Upper) en van 18u30 tot 20u30 (Taxi’s)

Enkele sfeerbeelden:

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Adres, Food, Gent, Keuken, Recept, Restaurant.