Ontbijten in Mechelen: de 6 leukste ontbijt- en lunchbars
© Instagram @foommechelen & @denoen

Ontbijten in Mechelen: de 6 leukste ontbijt- en lunchbars

Door Lien Van Dyck & Lauren Moens
Leestijd: 3 min

Een goed ontbijt elke ochtend is belangrijk. Want zeg nu zelf, de eerste maaltijd van de dag is niet zomaar bedacht! Na het opstaan hebben we weer voedsel nodig om te presteren. Stevig ontbijten zorgt voor meer energie en productiviteit. Rede te meer om je eens goed te laten verwennen met een lekker ontbijtje, toch? Lees verder en ontdek hier onze favoriete ontbijtadresjes!

Mechelen stond voor lange tijd bekend als een grauwe, verarmde stad. Geen toerist die eraan dacht om deze stad een bezoekje te brengen. Nu ontpopt deze multiculturele stad zich stilaan tot een hippe buurt, waar ondernemers staan te popelen om een eigen winkel te openen. Van koffiebars tot originele boetiekjes: ze hebben het er allemaal!

Meer lezen? Dit zijn de heerlijkste adresjes om te brunchen in Gent 

/

Foom

“Heerlijke American Pancakes”

Foom is een eetbar gelegen in het hartje van Mechelen. Je kan er terecht voor een stevig ontbijt, een verse lunch of decadente high tea met zoete en hartige lekkernijen. Hun specialiteit? American Pancakes! Ze zijn wat kleiner dan de ons bekende pannenkoeken, maar daarom niet minder lekker. Een pannenkoek met Griekse yoghurt, frambozencoulis, maple syrup en heerlijk vers fruit? Daar zeggen wij geen neen tegen. Ook het interieur in de zaak is een echte trekpleister. Er hangt een uitermate gezellige en huiselijke sfeer.

Keuze van de redactie: American Pancakes met Griekse yoghurt, rood fruit, frambozencoulis maple syrup en spek aangevuld met een glas hibiscusijsthee. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door foom (@foommechelen) op

 

Adres: Foom. Sint-Katelijnestraat 2, 2800 Mechelen.

/

Coffice

“Koffiebar en coworking space”

Coffice is een van de nieuwste hotspots in deze gezellige Dijlestad. Het is de ideale plek om een productieve werkdag te starten. Beneden in de bar kan je lekker ontbijten of lunchen en boven kan je (co-)worken en meetings houden. Organiseer er zelf events of neem deel aan activiteiten van hun eigen sideproject Club Collab.

De voormalige bruine kroeg werd op slechts enkele maanden omgetoverd tot een gezellige eetbar met karakter. De inrichting kreeg een facelift maar bleef trouw aan enkele authentieke details zoals de eyecatcher bakstenen muur.

Keuze van de redactie: Toast met verse guacamole en fruitbang thee.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door LAURENCE (@laurenceddw) op

Adres: IJzerenleen 33, 2800 Mechelen

/

Noen

“100% Huisgemaakt”

Noen is een ontbijt- en lunchbar waar letterlijk zo goed als alles zelfgemaakt is. Van je eten en drinken tot de stoelen waarop je vertoeft. Creativiteit is hun uitgangspunt. Je krijgt er de mogelijkheid om je ontbijt zelf samen te stellen. Ga je voor een croissant met een koffie of of een eitje met versgeperst fruitsap. Wie zal het zeggen?

Naast een lekker ontbijten kan je hier ook terecht voor een gezonde lunch, lekkere taartjes of huisgemaakt ijs.

Keuze van de redactie: Roerei, kommetje vers fruit, croissant en cranberry thee.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Noen (@denoen) op

Adres: Leermarkt 242, 800 Mechelen.

/

Beans

“Unieke gerechten”

Bij Beans kan je terecht voor een vers ontbijt, lunch of takeway koffie. Een uitgebreide menukaart verzekerd! Bovendien vind je er verschillende unieke gerechten. Wat dacht je van boekweitwafels of een bagel met banaan en choco? Daarnaast staan er ook een tal van gewone gerechten op de menukaart. Van een kommetje vers fruit tot een gekookt eitje: ze hebben het er allemaal! Als je wil, kan zelfs een ‘Do It Yourself’ ontbijt samenstellen.

Keuze van de redactie: boekweitwafels met opgeklopte room & aardbeien afgewisseld met de breakfast bowl die bestaat uit Griekse yoghurt, granola, banaan, blauwe bessen, kokosschilfers, agavesiroop. Om te drinken nemen we een verse gemberthee.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Beans (@beansmechelen) op

Adres: IJzerenleen 37, 2800 Mechelen

/

Lief

“Eindelijk açai in Mechelen”

Met Lief werd de açai bowl ook in Mechelen geïntroduceerd, maar de menukaart beperkt zich hier uiteraard niet toe. Smoothie en granola bowls, scrambled tofu en vegan zoetigheden, je kan het allemaal vinden bij Lief. Maar ook aan de allerkleinsten is er gedacht, voor hen staat er onder andere een ‘boke’ met vegan choco of pindakaas of fruitpap op de kaart. De rode draad in deze ontbijt- en lunchbar is duidelijk: voor een gezonde maaltijd moet je hier zijn.

Lief denkt ook aan het milieu en draagt duurzaamheid hoog in het vaandel: voor takeaway bieden ze hier de herbruikbare Billie Cup aan.

Keuze van de redactie: Açai bowl met cold press juice Emiel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door LIEF (@liefmechelen) op

Adres: Graaf van Egmonstraat 5, 2800 Mechelen

/

The Kind Coconut

“Gezond en plantbased”

The Kind Coconut is de nieuwste telg onder de Mechelse ontbijt- en lunchbars. ‘Kind’ zijn staat hier centraal, kind voor jezelf, je lichaam en de planeet. Op de kaart? Onbewerkte en kleurrijke gerechtjes die lichtverteerbaar zijn, denk aan: smoothie(bowl)s, açai bowls, toast en poké bowls. De gerechten die ze hier serveren zijn allemaal plantaardig, gluten- en lactosevrij en bevatten geen geraffineerde suikers.

Keuze van de redactie: Monkey Bowl.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @foodpointbyc op

Adres: Geitenstraat 23, 2800 Mechelen

Ziezo, nu je deze leuke adresjes kent, heb je niet langer een excuus om de belangrijkste maaltijd van de dag over te slaan. Smakelijk!

 

Meer lezen? Yuka: de app die voedsel scant, eindelijk beschikbaar in België, Bagels in Brussel: onze favoriete plekjes, 5 opkomende Belgische foodies om te volgen op Instagram

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: City, Food, Koffiebar, Ontbijt, Pannenkoeken.