Het concept? Voeg alle ingrediënten van het recept in 1 grote pot, en laat twintig minuten kunnen sudderen. Dat bespaart je niet alleen een flinke boel afwas, maar ook heel wat tijd – tijd die je met je gezin kan doorbrengen. Aan de slag.
Klassieker: één pot pasta met tomaat-basilicum, Baker by Nature recept
Ingrediënten:
- 450 g spaghetti
- olijfolie
- +/- 30 g gedroogde tomaten in olie
- +/- 400 g kerstomaatjes
- 8 teentjes knoflook, fijngehakt
- +/- 950 ml groentebouillon
- 600 ml water
- +/- 170 g tomatenpuree
- basilicum, 3 grote handen vol, fijngehakt
- zout en peper naar eigen smaak
Bereiding:
- Doe de olijfolie in een grote pan en kook de gedroogde- en kerstomaten. Roer in de pan. Bak gedurende 6 minuten, gedeeltelijk met de deksel op de pan. Roer regelmatig;
- Voeg de knoflook, zout en peper toe, meng en kook 2 minuten;
- Voeg de spaghetti, groentebouillon, water en tomatenpuree toe;
- Verhoog het vuur en breng het aan de kook;
- Roer regelmatig en laat koken tot de pasta gaar is (ongeveer 14 minuten);
- Haal de schaal van het vuur, voeg de basilicum toe en dek nog 5 minuten af;
- Serveer met Parmezaanse kaas, als je wilt!
Dit bericht bekijken op Instagram
Groen: één pot pasta ‘primavera’ van Foodie Crush
Ingrediënten voor 6 personen:
- 250 g spaghetti, in twee gebroken
- 1 prei, gewassen en fijngehakt
- 200 g asperges
- 100 g broccoli
- 200 g champignons, gewassen en gesneden
- 10-12 boerenkoolspruiten
- +/- 130 g erwten
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 700 ml ongezoete amandelmelk
- 100 ml groentebouillon
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel zout
- 6 takjes tijm, zonder steeltjes
- 1 eetlepel olijfolie
- het sap van 1/2 citroen
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas (extra voor finishing touch)
- +/- 50 g dille, fijngehakt
Bereiding:
- Voeg in een grote pan de volgende ingrediënten toe: spaghetti, prei, asperges, broccoli, knoflook, amandelmelk, groentebouillon, tijm, zout en olijfolie;
- Breng het aan de kook en laat afkoelen gedurende 8 minuten, regelmatig roeren zodat de pasta niet blijft plakken;
- Voeg de spruiten en erwten toe en kook deze 2 tot 3 minuten (of tot de pasta gaar is);
- Voeg het citroensap, de Parmezaanse kaas en de dille toe (de saus wordt dikker als deze afkoelt);
- Breng op smaak met zoveel zout als je wilt. Serveer met dille, Parmezaanse kaas en wat citroenschil!
Romig: één pot pasta geitenkaas en spinazie, een recept van Olive Magazine
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 g penne
- 4 lente-uitjes, gesneden
- 1 teentje geperste knoflook
- 150 g zoete geitenkaas
- 100 g spinazie, gehakt
- 700 ml groentebouillon
- 50 g Parmezaanse kaas
Bereiding:
- Doe alle ingrediënten, behalve de spinazie in een grote steelpan;
- Bak 12-15 minuten, regelmatig roeren, tot de pasta gaar is;
- Voeg de spinazie toe en doe het deksel op de pot, zodat het kookt met de hitte van de pasta;
- Serveer met Parmezaanse kaas
Dit bericht bekijken op Instagram
Please, pass us ALL the pasta for lunch today 🙌🏼 Head to olivemagazine.com for the full recipe
Thai: noedels, een recept van Domestic Superhero
Ingrediënten voor 4 personen:
- 450 g linguini;
- 2 eetlepels olijfolie;
- 2 eieren, los geklopt;
- 1/2 theelepel gemalen rode peper;
- 1 courgette, verticaal in tweeën gesneden en vervolgens in halve cirkels gesneden;
- +/- 200 g champignons, gesneden;
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt;
- 2 eetlepels bruine suiker;
- +/- 70 ml sojasaus;
- 1 eetlepel Sriracha hete saus (de saus is erg pittig)
- stuk gember van ongeveer 5 cm, geraspt
- 1 handvol koriander, fijngehakt
- 4 jonge uien
- +/- 30 g pinda’s, in dunne plakjes gesneden
Bereiding:
- Neem een grote pan, vul deze voor de helft met water en een snuifje zout, breng aan de kook;
- Voeg de linguini toe en kook volgens de instructies;
- Eenmaal gekookt, zet de pan opzij;
- Meng de suiker, sojasaus, Sriracha en gember in een andere kom en meng;
- Neem een grote steelpan, verwarm het met 1 el olijfolie;
- Voeg de losgeklopte eieren en de gemalen rode peper toe en bak het tot een roerei is;
- Zet opzij;
- Bak, in 1 eetlepel olijfolie, courgette, champignons en knoflook, gedurende 5-6 minuten, voeg dan de pasta en eieren toe, evenals het saus mengsel;
- Haal van het vuur, voeg pinda’s, jonge uien en koriander toe en meng, serveer het gerecht warm!
Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook: 5 topadresjes om heerlijk te gaan brunchen in Brussel