Onderzoek toont aan: thuiswerken zorgt voor gebrek aan positieve feedback
© Unsplash

Onderzoek toont aan: thuiswerken zorgt voor gebrek aan positieve feedback

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Ruim één op de vijf werknemers krijgt minder positieve feedback over de werkprestaties in vergelijking met voor de coronacrisis. Heb jij dit ook al opgemerkt? Nochtans is het waarderen van je werknemers meer dan ooit belangrijk.

/

Geen digitale schouderklopjes

Ruim één op de vijf werknemers (22,6%) krijgt minder positieve feedback over de werkprestaties in vergelijking met voor de coronacrisis. Bijna een kwart (24,7%) voelt zich dan ook minder gewaardeerd op het werk. Dat blijkt uit een onderzoek van Protime bij zo’n 1.000 Vlaamse werknemers. Deze waardering is anders erg belangrijk als werkgevers willen dat hun werknemers gemotiveerd en productief blijven.

“Het gemis aan deze opbouwende feedback van collega’s en leidinggevenden kan ervoor zorgen dat we ons minder gewaardeerd voelen op het werk, wat op zijn beurt kan leiden tot meer stress- en burn-outklachten,” aldus Lode Godderis, professor arbeidsgeneeskunde aan de KU Leuven.

“Zeker in deze thuiswerktijden willen werknemers permanent gecoacht worden,” Peter s’Jongers, CEO Protime.

Slechts 8,5% van de thuiswerkers geeft aan meer complimenten te krijgen over de werkprestaties in vergelijking met voor de coronacrisis. Hoeveel zijn dit er dan? Wel, bijna een kwart van de thuiswerkers krijgt minstens wekelijks één of meerdere complimenten over zijn of haar werk terwijl driekwart van respondenten minstens maandelijks één of meerdere keren gecomplimenteerd wordt.

Peter s’Jongers, CEO van Protime: “Die appreciatie kan duidelijk beter. Zeker in deze thuiswerktijden willen werknemers permanent gecoacht worden en is het belangrijk en effectiever om dagelijks te benoemen wat goed loopt. Dat moet ingebakken zitten in elke bedrijfscultuur. Het onderzoek laat zien dat wie appreciatie krijgt, hierdoor extra gemotiveerd wordt. (…)”

Lees meer Marie Claire op: Genderongelijkheid op de werkvloer: vrouwen zijn slimmer, mannen rijker, Telewerken: wanneer zit mijn werkdag erop? en Werkloos door corona? 7 veelgevraagde profielen.

Tags: Compliment, Motivatie, Telewerken.