Het Belgische Pursuit Femmes maakt maatpakken voor en door vrouwen
© Lalo + Eva

Het Belgische Pursuit Femmes maakt maatpakken voor en door vrouwen

Leestijd: 1 min

Het Belgische Pursuit Femmes maakt op maat gemaakte kostuums voor en door vrouwen. Het moeder-dochtertrio achter het label wil er vrouwen mee empoweren, hun zelfvertrouwen een boost geven. Deze week openen ze een winkel in Antwerpen. 

/

Het maatpak stond lang symbool voor mannelijke macht. Om aan te tonen dat ze erbij horen, maten ook veel vrouwen deze ‘mannelijke’ stijl aan. Vandaag de dag behoort powerdressing gelukkig niet langer eenzijdig toe aan mannen. Vrouwen die nu voor een maatpak kiezen, doen dat omdat het hen een krachtig gevoel geeft, zonder dat het mannelijke energie uitstraalt. En omdat het simpelweg modieus is ook.

Lees ook: Cartier stelt Panthère collectie tentoon in samenwerking met Jean-Philippe Demeyer.

Geïnspireerd door deze beweging, richtte Angélique Van Gils (co-founder van het succesvolle Café Costume) samen met haar twee dochters Jill en Joy van der Heijden het merk Pursuit Femmes op. “Het belangrijke culturele momentum voor vrouwen heeft gezorgd voor een nieuwe wending in de maatpakkenmode, een invulling die stilaan genderrollen overstijgt”, aldus Jill van der Heijden aan.

/

Pursuit Femmes

Pursuit Femmes staat voor blazers, broeken, combinaties en smokings voor en door vrouwen. In het gloednieuwe atelier in Antwerpen peilen de drie dames tijdens een consultatie eerst naar de persoonlijke stijl, de pasvorm en de wensen van hun vrouwelijke klanten. Daarna bekijken ze samen met jou de stalen van stoffen en kleuren, om vervolgens de stuks naar keuze te laten maken in een atelier in Marokko waar voornamelijk vrouwen werken. Een vijftal weken later kan je de bestelling ophalen in de winkel. Eventuele kleine retouches zijn dan nog mogelijk zodat de stuks als gegoten zitten.

Lees ook: Maak kennis met Naomi Waku, de Brusselse make-upartieste die Instagram en TkTok verovert.

“Voor ons vormen de gesprekken een zeer belangrijk moment. Het is dan dat we de stijl en smaak van de klant leren aanvoelen om zo tot het beste en persoonlijke advies te kunnen overgaan. Maar het meest magische moment is ongetwijfeld wanneer de klant haar pak voor het eerst aan doet. Of het nu een kersverse moeder of een harpiste is, ze stralen allemaal hetzelfde uit: zelfvertrouwen”, zegt Joy van der Heijden.

Ellen Claes

Pursuit Femmes, Sint-Michielstraat 21, Antwerpen, meer info op de website.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.