Netflix: 6 series om te bingewatchen in december
© Netflix

Netflix: 6 series om te bingewatchen in december

Door Charlotte Deprez  & Lieselot Luykx
Leestijd: 2 min

Aah de maand december, de feestdagen, de kerstboom, de geschenken ... En nieuwe series op Netflix natuurlijk! Nuja, sorry voor degenen die deze maand één en al kerstmagie verwachtten ... Op Netflix spelen er deze maand vooral hardcore level series. Thema's waarin historische drama's, seriemoordenaars én stalkers aan bod komen ... Vrolijk kerstfeest!

/

Home for Christmas – Zesdelige serie – 5 december

Deze nieuwe serie uit het meest westelijke land uit Scandinavië (Noorwegen) is de kerstuitzondering van onze selectie. Johanne, 30 en vrijgezel, heeft genoeg van constante opmerkingen over haar celibaat. Onder druk van de goede oude maatschappij, haar familie en hun visie op de ideale familie, kraakt Johanne eindelijk. Ze kondigt aan dat ze haar vriendje met Kerstmis aan de hele familie zal voorstellen. Maar eigenlijk heeft ze gelogen! Haar missie? Op 24 dagen de perfecte jongen vinden! 

<<Lees ook – 2o designer versies van de Ugly Christmas Sweater>>

/

The Confession Killer – Seizoen 1 – 6 december

In de vroege jaren ’80 gaf Henry Lee Lucas – tot nu toe – honderden onopgeloste moorden toe. Bezorgdheid? Er is geen bewijs om hem rechtstreeks aan de misdaden te koppelen. Maar Lucas maakt portretten van de slachtoffers en onthult precieze en smerige details over alle aanvallen die hij toegeeft.

Sommige journalisten en magistraten zien dan inconsistenties in zijn toespraak, en DNA-tests spreken zijn verklaringen tegen … In deze boeiende docu-serie van vijf afleveringen word je ondergedompeld in hoe Henry Lee Lucas kan worden beschouwd als een moordenaar in een falend gerechtelijk systeem. Angstaanjagend!

/

Soudtrack — Seizoen 1 — 18 december

Informatie over de nieuwe muziekproductie van Netflix is ​​nog steeds miniem, maar wat we al wel weten is dat Soundtrack een romantisch muzikaal drama is dat kijkt naar liefdesverhalen die een groep hoofdrolspelers met elkaar verbinden. De serie speelt zich in Los Angeles af en er zal veel, véél muziek zijn.

/

The Witcher — Seizoen 1— 20 december

The Witcher is is gebaseerd op de gelijknamige romans van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski. De serie vertelt het epische verhaal van Geralt de Riv, een eenzame monsterjager die worstelt om zijn plaats te vinden in een wereld waar mensen vaak gemener zijn dan beesten.

De trailer onthult zijn ontmoeting met de krachtige heks Yennefer, maar ook de zoektocht naar prinses Ciri om Geralt te vinden. Je zult begrijpen dat het een totaal denkbeeldige wereld is die wordt beheerst door complexe codes … De parallellen met Game of Thrones smelten meteen samen. Kortom, het belooft fantastisch te worden!

/

You — Seizoen 2 — 26 december

In het eerste seizoen zie je hoe Joe (gespeeld door Penn Badgley) een obsessieve liefde ontwikkelt voor Beck, met alle gevolgen van dien. Aan het eind van seizoen 1 heeft Joe, Beck op gruwelijke wijze vermoord. In seizoen 2 komen we te weten wat Joe precies met Beck heeft gedaan.  In de tweede aflevering komt er een flashback waarin je zult zien wat hij met haar heeft gedaan. We kunnen al verklappen: deze aflevering is niet voor pussies. Seizoen 2? Verwacht je aan zeer heftige beelden!

/

Le Bazar de la Charité — Seizoen 1  —26 december

De Bazar de la Charité was een in 1885 in Parijs opgerichte liefdadigheidstentoonstelling. De bazar bestond tot 1897, toen het gebouw werd vernietigd door een brand, waarbij 129 mensen om het leven kwamen. De serie geeft dus de geschiedenis weer van deze tragische gebeurtenis en het vervolg. De serie wordt al uitgezonden op TF1 en RTBF, maar wordt vanaf 26 december wereldwijd door Netflix verspreid.

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – Dit waren de populairste films en series van 2019

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: December, Netflix, Series.