Netflix: 5 totaal ondergewaardeerde series om snel te kijken
© Netflix

Netflix: 5 totaal ondergewaardeerde series om snel te kijken

Leestijd: 2 min

Naast de onbetwiste kaskrakers zijn er altijd die kleine parels die onder de radar blijven. En daar willen we verandering in brengen. Ontdek hieronder een aantal ondergewaardeerde Netflix-series die je dringend wil bekijken.

/

Begrijp ons niet verkeerd: ja, ook wij zijn fan van La casa de papel, Queer Eye en You. Maar iedereen heeft het erover en iedereen heeft ze gezien, en dat verpest de verrassing en maakt het allemaal een beetje voorspelbaar. Daarom zetten we een aantal series op rij die minder bekend, maar minstens even goed zijn.

Firefly Lane

Samenvatting: Twee seizoenen lang volgen we het leven van twee vriendinnen: de introverte Kate en de extraverte Tully maakten al heel wat mee sinds ze elkaar in de jaren ’70 ontmoetten. We zijn fan van het feit dat de serie van het ene tijdperk naar het andere gaat en dat deze tijdsprongen naadloos in elkaar overlopen met de kitscherige looks uit de periodes. Deze serie is een zeemzoete traktatie waar we graag van genieten na een drukke werkdag.

Wat een genot om Katherine Heigl (Grey’s Anatomy) en Sarah Chalke (Scrubs) samen aan het werk te zien. En hoewel de serie relatief luchtig is, komen ook serieuzere onderwerpen zoals seksueel geweld, miskramen of drugsverslaving aan bod.

/

Women at War

Samenvatting: De serie belicht de vergeten vrouwen van de Eerste Wereldoorlog, de vrouwen die het land draaiende hielden terwijl de mannen aan het front waren en die ook hun leven opofferden voor de vrijheid van Frankrijk. De sets en special effects zijn enorm indrukwekkend, het is dan ook niet verwonderlijk dat TF1 nooit meer geld spendeerde aan één productie.

De 8 afleveringen waren op tv te zien voordat ze op Netflix belandden maar verdienen absoluut meer kijkers. Het plot, het acteerwerk, de kostuums en de visuele kwaliteit… niets wordt aan het toeval overgelaten. Daarnaast staat zusterschap centraal in de serie, wat natuurlijk erg goed aansluit bij het DNA van Marie Claire.

/

Anne with an E

Samenvatting: Anne is een roekeloze en fantasierijke tiener. Ze geeft nooit op. Gedurende de drie seizoenen die tussen 2017 en 2019 werden uitgezonden, volgen we de evolutie van dit atypische jonge meisje op zoek naar geluk. De heldin is uiterst intelligent en heeft een groot incasseringsvermogen dat respect afdwingt. Voor haar sterke karakter ten opzichte van de moeilijkheden van het leven kan je alleen maar bewondering opbrengen.

Deze serie gaat voorzichtig om met de ondankbare periode van de adolescentie. Het behandelt ook de kwestie van de zoektocht naar identiteit in het derde seizoen. Gedurende de hele serie staan de begrippen vriendschap en familie centraal in het verhaal en worden ze met grote oprechtheid verkend.

Lees ook: Hoe kan boudoirfotografie jou meer zelfvertrouwen geven?

/

Sweet Tooth

Samenvatting: Een jongetje dat deels mens en deels hert is, gaat samen met met een norse beschermer op een avontuur in een post-apocalyptische wereld op zoek naar een familie en een thuis. Er passeren veel griezelige doden de revue, maar gelukkig zijn er ook een aantal schattige karakters die tegenwicht bieden. Met name de vriendschap tussen Gus en Big Guy is erg aandoenlijk.

Deze atypische serie gebaseerd op de gelijknamige stripboeken heeft veel charme. Ze boeit en wijst ons tegelijkertijd op de ecologische problemen en de mogelijke ontsporing van onze levensstijl.

/

The Empress

Samenvatting: De schoonheid van de beelden, de decors en de kostuums is op zich al een goede reden om de serie te bekijken. Daarbij komt het sublieme acteerwerk van de keizerin (gespeeld door Devrim Lingnau) en het opzwepende tempo dat nooit verveelt.

De serie gaat over vrijheid en de plaats van de vrouw in een maatschappij waar voor haar geen plaats was buiten de rol van moeder. De rebelse Sissi is een feministisch icoon dat uit is op vrijheid en onafhankelijkheid. Ondanks enkele historische onnauwkeurigheden heeft de serie de verdienste de mythe van keizerin Sisi af te stoffen door sociale klassenverschillen en de kloof tussen heersers en geregeerden ter discussie te stellen.

Lees ook: Editor’s Pick: de collectie van Studio Collect x Stephanie Specht

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Netflix.