Nespresso opent nieuwe Flagship Boutique in Antwerpen
© Pers

Nespresso opent nieuwe Flagship Boutique in Antwerpen

Door Lieselot Coppens
Leestijd: 1 min

Bij Nespresso hebben ze begrepen dat koffie meer is dan alleen een drankje om de dag door te komen. In juni introduceerden ze in Leuven voor het eerst hun nieuwe Boutique ervaring. Op woensdag 19 september was Antwerpen aan de beurt, waar Nespresso een grote Flagship Boutique opende op de Meir.

Een zintuigelijke reis

In het 230 m² grote koffieparadijs staat het Antwerpse team klaar om je helemaal onder te dompelen in de wereld van het perfecte kopje koffie. Wanneer je een bezoekje brengt aan de Boutique word je immers uitgenodigd om meer te doen dan louter proeven: je mag de koffie ook gerust door je vingers laten glijden, voelen en ruiken. Als je je afvraagt hoe je zo’n Nespresso-toestel precies gebruikt, helpen de Nespresso-barista’s je graag bij het maken van de perfecte latte macchiato.

Eigen bestelling plaatsen

Heb je nu geen tijd om lang rond te slenteren in de winkel? Dan kan je ook direct doorlopen naar de zelf-selectie zone van de winkel. Hier plaats je gemakkelijk en snel je eigen bestelling. Je hoeft alleen de koffiecapsules naar keuze uit de Nespresso-muur te halen, die in een Nespresso-zakje te stoppen en naar één van de 4 geautomatiseerde kassa’s te lopen. Nu nog afrekenen en klaar!

Duurzaamheid centraal

Bovendien staat duurzaamheid centraal in het vernieuwde Boutique concept, waar wij bij Marie Claire veel waarde aan hechten. Dit is merkbaar in het interieur van de winkel maar ook in de samenwerking met de koffieboeren. Alle tafelbladen zijn vervaardigd uit gebruikt koffiegruis en de gebruikte capsules kunnen worden ingeleverd, waardoor het koffiegruis een tweede leven krijgt als meststof voor de boeren.

Alleen Antwerpen?

Voor iedereen die niet gemakkelijk in Antwerpen geraakt, niet getreurd. Dit najaar komt het vernieuwde Boutique concept ook naar Luik, waar de bestaande Boutique een grondige make-over kent. Brugge, Charleroi en Luxemburg beschikken tot januari over pop-ups. Mid oktober opent er ook een pop-up in Sint Niklaas en begin november kan je in de pop-up van Louvain-La-Neuve terecht.

Koffie drinken in stijl? Lee ook: https://marieclaire.be/nl/nespresso-x-clio-goldbrenner/

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Antwerpen, Boutique, Koffie, Nespresso.