Weekendje Middenkust
© Nicol' Andrea

Weekendje Middenkust

Door Linda Heynderickx
Leestijd: 1 min

Geen betere manier om even helemaal tot rust te komen, dan een tripje naar de Belgische Middenkust. Je flaneert er langs badsteden met een roemrijk verleden, swingend op de vibes van vandaag. Ontdek hier de leukste adressen voor een weekendje weg.

Eerder verschenen in Marie Claire België – juli 2017

Hotel Du Parc

Er zijn zo van die klassiekers waar je niet aan voorbij kan gaan. Hotel Du Parc is er zo één. Het hotel ontsnapte aan de afbraakwoede die er in de jaren vijftig en zestig aan de Belgische kust heerste en staat nu officieel geklasseerd als waardevol erfgoed uit de art-decoperiode.

Met het terras van de aanpalende brasserie is het ook een geliefd m’as-tu-vu adresje voor locals, toeristen, artiesten en intellectuelen. Dankzij zijn centrale ligging is dit hotel het ideale vertrekpunt voor een Oostends shoppingoutje, strand- of casinobezoek.

Middenkust

Nicol’ Andrea

Hotel Du Parc, Marie-Joséplein 3, Oostende, 059/70.16<;80, www.hotelduparc.be.

/
Hotel Alizee

Dit hotel baadt in alle vormen van romantiek. De hotelkamers ogen licht en luchtig en zijn voorzien van alle comfort (wifi, led-tv, safe…). De familiesuite (max. 5 personen) mét terras zit aan de zuid-tuinkant, op de eerste verdieping bevinden zich de kamers (met balkon/terras) in klassiek/romantische stijl, op de tweede verdieping de kamers in hedendaagse stijl.

Het uitgebreid ontbijtbuffet kan bij mooi weer op het buitenterras genomen worden. Verder biedt Hotel Alizee je ook het relaxcomfort van een verwarmd privézwembad en sauna en een rustige, zuidgerichte tuin met alle ligcomfort.

Middenkust

Nicol’ Andrea

Hotel Alizee, Tollenslaan 1, De Haan, 059/23.347.5, www.hotelalizee.be

/

Villa-O-Parfum

Van een originele insteek gesproken: een B&B mét museum. Colette Coenegrachts is er de bezielster van. Colette draagt parfums een warm hart toe. Zij bracht haar ruime verzameling kokette flacons onder in een eigen museum, de Parfum-O-Theek.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat haar B&B de naam Villa-O-Parfum meekreeg. Je logeert er in de romantische Magnolia- of Ylang-Ylangkamer, ‘s ochtends wacht je er een heerlijk ontbijt. Goed om weten: logés hebben gratis toegang tot het parfummuseum. Bezoekers kunnen er ‘s zondags terecht tussen 14 en 17 uur of op afspraak.

Middenkust

Nicol’ Andrea

Villa-O-Parfum, Monstreystraat 17, Wenduine, 050/67.85.94, www.parfum-o-theek.be.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Hotel, Middenkust, Weekendje weg.