Weekendje Mechelen: where to eat, where to sleep
© www.puro-mechelen.be

Weekendje Mechelen: where to eat, where to sleep

Door Linda Heynderickx
Leestijd: 3 min

Weekendje Mechelen in het verschiet? Marie Claire geeft je alvast een overzicht van de leukste ontbijt-, lunch- en dineeradressen in de stad, evenals de meest unieke hotels om nadien heerlijk te gaan slapen.

Eerder verschenen in Marie Claire België – april 2017

Bar Klak

Wij raakten gecharmeerd door misschien wel het kleinste eethuisje van Mechelen. Het ‘Klakkenhuizeke’ plakt tegen de gevel van het Schepenhuis. Hier was vroeger een hoeden- en pettenwinkel gevestigd, vandaar de naam.

In deze ‘minibar’ staat het on-the-go concept centraal. Hier neem je plaats op een fietszadel of geniet je staande van een gezond ontbijt, een frisse salad jar, een havermoutquiche of een drankje.

Mechelen

Nicol’ Andrea

Bar Klak, Schoenmarkt 5/6, 0493/44.82.63, www.barklak.be.

/

Lord Nelson

Laat je met die Britse naam niet op het verkeerde been zetten, hier worden wel degelijk Frans geïnspireerde gerechten op tafel gezet. Uitbaters Jurgen en Ellen laten je samen met chef Breugelmans (ook in Le Jardin Tropical in Knokke) kennismaken met de Parijse bistronomie. Traditionele gerechten krijgen er een verrassende twist, grootmoeders keuken revisited, zeg maar.

Mechelen

www.lord-nelson.be

Lord Nelson, Wollemarkt 8, 015/20.38.14, www.lord-nelson.be.

/

Puro

Mechelen

www.puro-mechelen.be

Deze brasserie/loungebar/restaurant huist in de oude kantoorgebouwen van de brouwerij Lamot. Je kan er ontbijten, lunchen met een hartige snack of uitgebreid tafelen met een ruim gezelschap. In het loungegedeelte ontdek je in alle rust de uitgebreide wijnkaart. De wijnen zijn met uitzonderlijke kennis van zaken geselecteerd en ter degustatie perfect op temperatuur gebracht. Puro staat alle dagen tot je dienst.

Puro, Guldenstraat 20, 015/33.68.22, www.puro-mechelen.be.

/

Foom

Word jij ook gelukkig van American pancakes? Dan is FOOM jouw place to go and eat. In deze eetbar start de dag met een gezond ontbijt, gaat vervolgens over in een heerlijke homemade lunch en switcht dan naar een high-tea moment, compleet met scones en allerlei lekkers.

Microbranderij MOK zorgt voor een pittige kop koffie en Crusio waakt over de theekaart. Plan zeker eens een zondagje Mechelen en reserveer er voor de brunchformule. Een aanrader!

Mechelen

Facebook / Foom Mechelen

Foom, Sint-Katelijnestraat 2, 015/65.93.59, www.foom.be.

/
Unwined

Wijnliefhebbers, spits je oren. Sommeliers Koen en Miriam schenken hun ‘verrassingswijnen’ en ‘wijnen van de week’ per glas, perfect aangepast aan de spijskaart. Naast cold bites (olijfjes, Manchegokaas…), zijn er ‘planken’ met een ruim charcuterie-aanbod of kazen en fijne vleeswaren. Brunchen kan er op zondag, reservatie is nodig.

Mechelen

www.unwined.be

Unwined, Steenweg 22, 015/41.81.85, www.unwined.be.

/

Il Cardinale

In burgerrestaurant Il Cardinale vinden mirakels plaats. Goddelijke combinaties met rund, kip, lam, vis en veggie worden vervolmaakt met kraakverse groenten en heerlijke sauzen. De prijs doet de democratie alle eer aan.

Kids kunnen er kennismaken met Baby Jezus (een kip- of rundsburgertje op miniciabatta met groenten en ketchup) of met de Twinzy Jezus (de dubbele portie). Heb je nog plaats voor een dessert, kies dan voor een superbe moelleux met vanilleijs of een coupe met twee of drie bollen eiskreem.

Mechelen

Facebook / Il Cardinale Mechelen

Il Cardinale, Sint-Romboutskerkhof 1, 0468/21.00.91, www.ilcardinale.be.

/

The Patio Houses

In dit stijlvol gerenoveerde herenhuis wachten twee rookvrije suites met luxueuze spa-arrangementen op jou. Van de Wake Up Your Body spa-ervaring tot de zeer uitgebreide Cultural Pleasures: The Splendor of Mechelen formule. Ontdek alle arrangementen op de website.

Mechelen

Nicol’ Andrea

The Patio Houses, Hendrik Speecqvest 54, 015/46.08.60, www.thepatiohouses.be.

/

Slapen op water

In de Boat & Breakfast logeer je in smaakvolle kajuiten, dobberend op de Leuvense Vaart. Na een rustige nacht wordt je ontbijt aan boord gebracht. Je kan je dag inplannen met een fietstochtje richting Planckendael (er zijn gratis fietsen voorhanden), je rust uit aan boord of je haalt een frisse neus op langs het water.

Mechelen

Nicol’ Andrea

Slapen op water, Hanswijkvaart tegenover nr. 51, 0472/78.86.58, www.slapenopwater.be.

/

De Lachende Engel

Dit 19de-eeuwse pand verhuurt twee etages. Op de eerste, geheel in Belle Epoque-stijl, vind je de rode kamer met luxueuze badkamer. Op het privédakterras ontbijt je bij mooi weer. Op de tweede etage is er de groene kamer met privéwoonkamer. Die is uitermate geschikt voor langere verblijven.

Mechelen

Nicol’ Andrea

De Lachende Engel, Van Benedenlaan 43, 0475/25.54.44, www.bedandbreakfastmechelen.be.

/

Dusk Till Dawn

In hartje Mechelen werd dit statige herenhuis uit 1870 gerenoveerd met respect voor de authentieke elementen in combinatie met hedendaags design en comfort. Ook hier werden twee luxueuze gastenkamers ingericht. Het ontbijt wordt opgediend met bubbels in de gezellige ontbijtruimte of op het terras.

Mechelen

Nicol’ Andrea

Dusk Till Dawn, Onze-Lieve-Vrouwestraat 81, 015/41.28.16, www.dusktilldawn.be.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Hotels, Hotspots, Logeren, Mechelen, Restaurants.