Luxe logeren voor je longen: dit hotel verspreidt boslucht door ventilatiesysteem
© Yust

Luxe logeren voor je longen: dit hotel verspreidt boslucht door ventilatiesysteem

Leestijd: 1 min

In YUST krioelt het tegenwoordig van de bacteriën. Al zijn het gezonde bacteriën weliswaar. Want het hippe housing project in Berchem, Antwerpen jaagt boslucht door zijn ventilatiesystemen, als allereerste - en zéker niet laatste -residentiële pand in Europa.

In het voorjaar van 2019 opende YUST – restaurant, privé-kamers, hostel en lofts in één – zijn deuren. Een innovatief project dat bovendien pioniert op het vlak van eco, milieu en gezondheid. Baanbrekend ook want YUST sloeg onlangs de handen in elkaar met Belgische innovator TakeAir om een optimale luchtkwaliteit te verzekeren voor de klanten.

TakeAir ontwikkelde namelijk een uniek systeem waarbij de lucht in binnenruimtes wordt verbeterd door positieve organismen via de ventilatiekanalen te verspreiden.

Lees ook: Eerste hulp bij kamerplanten: deze groenblijvers passen het beste bij jouw persoonlijkheid. 

/

Een ‘happy’ building

Overnachten in deze hotspot wordt op die manier nét zo gezond als een nachtje kamperen in een bos. Contact met de natuur heeft een grote impact op je humeur, ten voordele van je welzijn en algemeen geluk. De natuurlijke balans van het ecosysteem kan zich gelukkig volledig herstellen. Op die manier ervaar je hetzelfde fris, blozende gevoel als in het hartje van het bos.

Dat weet ook Stéphane Verbeeck, CEO Gands Group en oprichter YUST

“Met het YUST gebouw, dat energetisch heel efficiënt is gebouwd, leveren wij reeds voor onze bewoners zelf geproduceerde groene stroom en nu ijveren we er ook voor om de luchtkwaliteit te verbeteren.  Zo wordt YUST ook een ‘happy’ building: een optimale luchtkwaliteit heeft een positieve impact op de productiviteit én het geluksgevoel van onze gasten.”

/

Vervuilde binnenlucht

Buitenlucht kan sterk vervuild zijn. Maar hoe zit het met binnenlucht? Volgens specialisten kan de luchtkwaliteit in een gebouw nét zo erbarmelijk zijn als de buitenlucht in een grootstad én een even slechte invloed hebben op onze gezondheid. Via het ventilatiesysteem verstuift TakeAir positieve organismen in het gebouw. Hoewel gasten niets merken van de aanwezigheid van het systeem verbetert een gezonder binnenklimaat wel hun welzijn.

Lees ook: Is slapen met een ventilator ongezond? 

“Indoor air quality -of het gebrek eraan- wordt meer en meer een hot topic. We spenderen gemiddeld meer dan 90% van ons leven binnen in gebouwen en dat heeft een grote impact op ons welzijn. TakeAir pakt als enige bedrijf dat probleem bij de wortels aan. Net zoals je probiotica neemt na antibiotica, moet ook je binnenlucht na filtratie weer een opkikkertje krijgen.” – Jo Pannecoucke, CEO en oprichter van TakeAir

 

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.