Deze maand: jouw Marie Claire abonnement + een make-upset ‘les couleurs de noir’ voor slechts €29,80
©

Deze maand: jouw Marie Claire abonnement + een make-upset ‘les couleurs de noir’ voor slechts €29,80

Leestijd: 1 min

Abonneer je nu op Marie Claire, hét magazine voor de modebewuste vrouw met een kritische blik. Ontvang 12 nummers en een make-upset van 'Les Couleurs de noir' voor slechts €29,80.

Mooimaker én verzorgend

De make-upproducten van het Belgische Les Couleurs de Noir doen je niet alleen stralen, ze verzorgen en beschermen ook je huid. Alle producten zijn cruelty free en hypoallergeen, dermatologisch en waar nodig ook oftalmologisch getest. Kwestie van je huid, ogen en lippen enkel te verwennen met weldoende, actieve ingrediënten. Deze make-up is geschikt voor alle huidtypes, zelfs de meest gevoelige.

Deze set bestaat uit:

– Een zwarte F-OXY Mascara
– Een Stylo Yeux WR kleur nr 2

 

Abonneren? Klik dan hier

Dankzij dit tijdelijke aanbod geniet je van 50% korting op een jaarabonnement op Marie Claire België en krijg je er gratis deze make-upset van ‘Les Couleurs de noir’ er cadeau bij. Dit aanbod is geldig tot 18 december 2019, zolang de voorraad strekt.

Vragen? Contacteer ons op 02 352 80 66 of mail naar abo@marieclaire.be

Céline de Valeriola De artikels van >

Tags: Abonnement, Les couleurs de noir, Make-up, Masacara, Stylo.
Siliconen, parabenen en sulfaten: wat doen ze écht met je haar?
© Launchmetrics Spotlight

Siliconen, parabenen en sulfaten: wat doen ze écht met je haar?

Leestijd: 2 min

Als het op huid- en haarverzorging aankomt, hebben we het graag zo natuurlijk mogelijk. Hoe minder chemicaliën op het etiket, hoe beter. Siliconen, parabenen en sulfaten lijken de nieuwe boemannen uit de beautyindustrie. Maar wat zijn deze stoffen precies? Wat betekenen ze voor onze haren, huid en, niet onbelangrijk, voor het milieu?

De vraag van de consument naar natuurlijke verzorgingsproducten wordt steeds groter. L’Oréal bracht met Botanicals een breed assortiment betaalbare parabenen- en siliconenvrije producten op de markt en in de salons kan je onder andere rekenen op So Pure van Keune, Biolage R.A.W. van Matrix, Aura Botanica van Kérastase en de producten van Kevin Murphy. Maar wat zijn siliconen, parabenen en sulfaten nu eigenlijk? Wij zetten het even voor je op een rijtje.

/

Parabenen

Parabenen zijn conserverende middelen met antibacteriële en antifungale eigenschappen. Ze zorgen ervoor dat je shampoo een mooie emulsie blijft (indien nodig zelfs jaren aan een stuk). Hoewel de synthetische stof de huid niet irriteert, zijn er vermoedens dat parabenen de werking van oestrogeen imiteren, wat zou kunnen zorgen voor hormonale storingen. Hormonale disbalans wordt gelinkt aan o.a. borstkanker, vervroegde puberteit en verminderde vruchtbaarheid bij mannen.

Volgens ettelijke onderzoeken in opdracht van onder andere de Europese Unie en de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) is de hoeveelheid parabenen in verzorgingsproducten echter veel te klein om zulke verregaande gevolgen te veroorzaken. Om de effecten op je haar hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken: parabenen laten zich makkelijk uitspoelen en beschadigen je lokken niet. Ze zijn ook volledig biologisch afbreekbaar.

Lees ook: De redactie van Marie Claire test: het haarmasker

/

Sulfaten

Sulfaten, meest voorkomend als Sodium lauryl sulfate (SLS) of Sodium laureth sulfate (SLES), zijn sterke reinigers die je shampoo doen schuimen. Stylingproducten en overtollig talg worden aangepakt, maar ook de natuurlijke oliën en eiwitten die je haar sterk en gezond houden, spoelen weg.

Sulfaatvrije shampoo is dus een goede optie voor droog haar of een gevoelige hoofdhuid, al zullen deze milde reinigers niet sterk genoeg zijn voor het wassen van vette haren, of het verwijderen van hardnekkige stylingproducten. Tenzij je je haren rechtstreeks in de beek wast, vormen sulfaten overigens geen risico voor het milieu.

/

Siliconen

Ten slotte, de siliconen. Deze grote groep polymeren is te herkennen aan namen die eindigen met -cone, -conol of -siloxane. Het synthetische materiaal wordt in haarverzorging gebruikt om een beschermend, glanzend laagje te leggen over iedere individuele haar. Een tijdelijke oplossing dus, zeker als je weet dat siliconen, vooral het zware dimethicone, zich kunnen opstapelen als je haar niet voldoende gereinigd wordt.

Gevolg: je lokken worden zwaar, dof en moeilijk doorkambaar. Een vicieuze cirkel waardoor je nog vaker naar de shampoo gaat grijpen. De uitzondering op de regel is cyclomethicone. Deze siliconen laten zich makkelijk uitwassen. Over de invloed van siliconen op het milieu bestaat nog geen zekerheid.

Lees ook: Waarom het belangrijk is je haarborstel schoon te maken

/

Conclusie

Moeten we de ‘groene’ shampoos scharen onder de categorie hypes? Volgens de huidige onderzoeken zijn de oplossingen die deze nieuwe generatie verzorgingsproducten bieden vooral van cosmetische aard. Parabenen en sulfaten zijn onschuldig, enkel over de duurzaamheid van siliconen, die niet-biologisch afbreekbaar zijn, wordt nog getwijfeld.

Krijg je echter af te rekenen met een gevoelige hoofdhuid, of heb je zwaar, dof haar, dan is het zeker geen slecht idee om een iets natuurlijker alternatief een kans te geven.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Duurzaamheid, Parabenen, Shampoo, Siliconen, Sulfaten.