Lunchen in Villa Empain: de nieuwe must see & taste
© Villa Empain

Lunchen in Villa Empain: de nieuwe must see & taste

Door Jana Frambach
Leestijd: 1 min

Vandaag opent een oosters geïnspireerd lunchcafé de deuren in Villa Empain. Samen met sterrenschef Sang-Hoon brengt de Boghossianstichting het concept van de urban tables tot leven. Van 15 mei tot eind juli kan je in SAN Villa Empain genieten van interculturele gerechten. De bistro neemt zijn intrek in het voormalige privésalon van baron Empain.

Brussel laat zich niet makkelijk kennen. De stad geeft haar pareltjes maar geleidelijk aan prijs. Villa Empain is zo’n parel, maar bevindt zich niet onmiddellijk in hartje Brussel. Je moet ervoor naar Elsene, voorbij Ter Kameren Bos, maar het museum in authentieke Art-Deco stijl is meer dan de moeite waard om er even voor om te rijden. Villa Empain brengt Oosterse en Westerse visies en kunst samen in zijn tentoonstellingen en evenementen en wil een brug slaan en een kruisbestuiving zijn tussen Oost en West.

SAN

In diezelfde spirit serveert SAN Villa Empain lunches waarbij oosterse en westerse smaken samensmelten.

lunchcafé

Villa Empain

De nieuwe lunchhotspot past naadloos in het art-decodecor van de gebouw. De meubels werden exclusief voor Villa Empain ontworpen opdat ze met de klassieke materialen van het historisch gebouw zouden matchen. Het marmer, bladgoud en de exotische houtsoorten komen terug in de nieuwe ontwerpen voor de bistro. Brussel heeft er een nieuwe must see & taste bij.

SAN Villa Empain, van 15 mei tot eind juli, dinsdag tot zondag van 12 tot 15 uur. Reserveren kan via www.sanvillaempain.be.

Plan je een etentje in de wereldbistro? Neem dan wat extra tijd en breng een bezoek aan de expo Melancholia die tevens in de Villa Empain loopt tot 19 augustus.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bistro, Boosters, Oosterse keuken, Villa empain.