Heet van de naald & exlusief op marieclaire.be: het Louis Vuitton Travel Book Mexico
© Louis Vuitton

Heet van de naald & exlusief op marieclaire.be: het Louis Vuitton Travel Book Mexico

Door Charlotte Deprez, bewerking Lieselotte Van Hemelrijck
Leestijd: 1 min

Zeggen we Louis Vuitton, dan denk je ongetwijfeld direct aan het iconische logo en de mooie handtassen waar het merk zo gekend om is. Maar Louis Vuitton, dat zijn ook Travel Books. Hele mooie Travel Books. Zo mooi zelfs, dat je zin hebt om ze te kopen zelfs als je niet op het punt staat om op reis te vertrekken. De laatste nieuwe in het rijtje, die marieclaire.be je in primeur mag voorstellen, staat te trappelen om je mee te nemen naar Mexico. Arriba!

Vanaf donderdag 4 mei komt het Louis Vuitton Travel Book Mexico , samen met dat van Hawaii en Tokyo, de collectie reisboeken van het iconische merk versterken. Net als bij de andere Travel Books zijn de illustraties van de hand van een internationaal gerenommeerde kunstenaar, in dit geval Nicolas de Crécy. Hij neemt je mee op reis naar zijn Mexico. Naar de steden die hem boeien, de landschappen die hem inspireren en de kleine dingen die het land zo uniek maken.

Door landen en steden te bekijken door de ogen van kunstenaars geven de Travel Books van Louis Vuitton je de kans om je reis uit te stippelen met een artistieke en hedendaagse kwinkslag. Van de grote steden tot de must sees in meer afgelegen gebieden. Van de kleine, eenvoudige dingen tot de rijkdom en diversiteit die kunst vandaag de dag kenmerkt. Elke artiest mag trouwens ook zelf kiezen hoe hij zijn Travel Book wil illustreren. Tekeningen, schilderijen, strips, foto’s, collages… elk Travel Book is anders en daarom telkens weer verrassend.

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Voor de gloednieuwe Mexico-editie was het de Franse illustrator en striptekenaar Nicolas de Crécy die zijn pen en potloot leende aan Louis Vuitton. Met meer dan 25 jaar ervaring op zijn actief, deinst hij er niet voor terug om stijlen en technieken te mixen, wat resulteert in een betoverende gids. Zo schetst hij het portret van een oude maar levendige stad, waar kleuren vibreren en het leven nooit stilstaat. Het geeft zin om de koffers te pakken en direct naar Mexico te vertrekken.

De originele tekeningen van Nicolas de Crécy zullen deze herfst ook tentoongesteld worden in het Museum voor Moderne Kunst in Mexico-Stad. Ben je echt fan van de Louis Vuitton Travel Books? Dan moet je misschien proberen om een van de 30 limited edition exemplaren op de kop te tikken. Genummerd en voorzien van een handtekening van Nicolas de Crécy himself, worden deze limited editions verkocht in slechts een paar geselecteerde winkels van het merk. Wees er dus snel bij!

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Louis vuitton, Nicolas de Crécy, Travel Book, Travel Book Mexico.