Le Louise hotel brengt een ode aan bekende Brusselaars
© Le Louise

Le Louise hotel brengt een ode aan bekende Brusselaars

Leestijd: 1 min

Altijd al eens willen slapen zoals de grote Brusselaars dat deden? Dat kan tegenwoordig in één van de drie hommage Suites van het Brusselse hotel Le Louise. Er werden drie kamers ingericht als ode naar niemand minder dan Audrey Hepburn, Marguerite Yourcenar en Pierre Culliford (Peyo). 

/

Audrey Hepburn bracht haar eerste levensjaren in België door, maar verhuisde tijdens de oorlog met haar Nederlandse moeder, barones Ella van Heemstra, naar Arnhem nadat haar moeder gescheiden was van haar Engelse vader. Daar ontpopte ze zich tot een groot ballettalent, al leed ze ook vaak honger en worstelde ze met de fascistische sympathieën van haar ouders. Later werd ze bekend als actrice door haar rol in Roman Holiday en andere iconische films als Breakfast at Tiffany’s en My Fair Lady. Maar Hepburn was veel meer dan een Hollywoodicoon alleen.

Lees ook: Deze groeiende merken van eigen bodem zijn wereldwijd populair

De Frans-Belgische auteur Marguerite Yourcenar kreeg destijds zowel in België als Frankrijk erkenning voor haar bijdragen aan het literaire veld en werd als eerste vrouw ooit toegelaten aan de Académie Française. Last but not least kijken we ook terug naar het leven van Pierre Culliford, Belgisch striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo. Wat hebben de drie allemaal gemeen? Ze veranderden de Belgische cultuur en literatuur stuk voor stuk, en hebben nu elk een hommage Suite in het Brusselse hotel Le Louise.

/

Familie

De hommage suites van Le Louise Brussels bieden unieke kamers die speciaal zijn ingericht en uitgedacht om het leven en het succes van de geëerde iconen te benadrukken. In de kamers herontdek je de levensverhalen van Audrey Hepburn, Marguerite Yourcenar & Pierre Culliford (kunstpseudoniem “Peyo”).

De familieleden van de eerste 3 iconen hebben deelgenomen aan de samenstelling van de suites om ervoor te zorgen dat elk de essentie en persoonlijkheid van hun geliefde belichaamt: persoonlijke foto’s, speciale voorwerpen en anekdotes, maar ook hun favoriete traktaties zoals marshmallows met chocolade, een speciale link naar de Académie Française of een creatief familiediner werden niet vergeten.

Lees ook: Waarom we bijna allemaal last hebben van het post-vakantiesyndroom

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Brussel.