Deze groeiende merken van eigen bodem zijn wereldwijd populair
© Florentina Leitner

Deze groeiende merken van eigen bodem zijn wereldwijd populair

Door Melani Purnomo Widagdo
Leestijd: 1 min

Maar al te graag zetten we Belgische labels in de kijker. Deze 5 (jonge) merken van eigen bodem drukten hun stempel op de internationale mode scène.

/

Florentina Leitner

Zo’n twee jaar geleden studeerde Florentina Leitner af aan de ModeAcademie in Antwerpen. Na haar studies werkte ze een tijdje voor Dries Van Noten, waarna ze besliste haar eigen label, ‘Florentina Leitner’, op te richten. Ondertussen heeft de Oostenrijkse ontwerpster celebs gekleed waaronder Lady Gaga, Kylie Jenner en Zara Larsson.

/

Valentine Witmeur Lab

Na haar studie ‘Fashion & Luxury Brand Management’ aan het Istituto Marangoni in Milaan, introduceerde Valentine Witmeur zichzelf in de Belgische modewereld via haar modeblog. In 2015 besloot ze haar eigen label te lanceren, Valentine Witmeur Lab. Vorige week kondigde het Belgische label nog een samenwerking aan met de Franse zangeres Pomme. Valentine Witmeur Lab staat voor eenvoudige knitwear met een unieke en kenmerkende gepersonaliseerde stijl. Ontworpen in België,  geproduceerd in Portugal.

/

Borrenberghs

Borrenberghs is een duurzaam Belgisch label dat couture en prêt-à-porter combineert. De tijdloze en vrouwelijke uitstraling is geïnspireerd op de jaren ’90. Toen Borrenberghs begon, was duurzaamheid een kleine factor in de mode-industrie. En waar duurzaamheid aanwezig was, was het nog in een basistoestand. Dus werd het haar missie om duurzaamheid modieus te maken! Borrenberghs doet geen toegevingen op het gebied van design, kwaliteit en duurzaamheid. Alles moet kloppen. Borrenberghs is het levende bewijs dat duurzaamheid ook mode kan zijn. Momenteel heeft het label succes bij bekende gezichten zoals Jennifer Heylen, Danira Boukhriss, Serine Ayari, Emma Bale, Chrostin, Ruth Beeckmans, Veerle Dejeager,… enzovoort.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Borrenberghs (@borrenberghs)

Fragille

Na haar studie aan de Koninklijke Academie van Kunsten ging Gille Peeters op zoek naar de juwelen waar ze van houdt en richtte ze een luxemerk op dat past bij haar speelse esthetiek. De Antwerpse ontwerpster koppelt speelse vormen  aan klassieke materialen en een state-of-the-art uitvoering. Gille ontwerpt en maakt elk Fragille-stuk zelf in Antwerpen. Fragille brengt een nieuwe dynamiek in de diamantwijk voor de nieuwe generatie juwelenliefhebbers.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FRAGILLE (@__fragille__)

Marie Martens (Paris)

Marie Martens is een eigentijds Frans merk met een vleugje Belgische brutaliteit. Het merk staat bekend om zijn kleurrijke en speelse stijl. Denk aan chique, eenvoudige maar eigenzinnige tassen, met duurzame materialen, ontworpen in Frankrijk. Alle stuks worden gemaakt in Franse en Italiaanse ateliers.

Lees ook: Lente/zomer 2023 shows: democratie bij Diesel

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Belgische juwelen, Belgische mode.