Kuieren in Keulen: 3 tips voor de perfecte daguitstap
© unsplash

Kuieren in Keulen: 3 tips voor de perfecte daguitstap

Door Margo Verhasselt
Leestijd: 1 min

In amper twee uurtjes met de Eurostar van Brussel kom je toe in de Duitse stad Keulen. Dé geboorteplaats van Eau de Cologne en bekend van haar statige kathedraal, Kölsch en de gezellige kerstsfeer. Binnenkort een dagje naar Keulen? We tippen de must-sees.

Kerstmarkten

Kerstfanaten kunnen in Keulen hun hart ophalen, want de Duitse stad wordt ieder jaar omgetoverd tot een heus winterwonderland. Er worden doorheen de stad maar liefst zeven verschillende kerstmarkten opgezet, die allemaal een ander thema krijgen. De meest bekende kerstmarkt van Keulen is op de geplaveide Alter Markt. Wat kan je verwachten? Een vleugje nostalgie met de typische bratwursten, glühwein en kerstcadeautjes.

Lees ook: Deze 7 droomparadijzen bewijzen dat luxe en duurzaamheid hand in hand gaan

Ludwig museum

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MUSEUM LUDWIG (@museumludwig)

Net naast het station van Keulen ligt het Ludwig-museum dat niet alleen inhoudelijk, maar ook qua uiterlijk bijzonder spectaculair is. Het gebouw werd ontworpen door architecten Peter Busmann en Godfrid Haberer en staat bekend om zijn spectaculaire onregelmatige vormen. Maar de echte schatten vind je uiteraard binnenin. Nog tot 30 januari loopt een expo over het imago van Pablo Picasso tijdens de Koude Oorlog. Maar daarnaast vind je ook werken terug van onder andere Andy Warhol en Roy Lichtenstein.

Meer info vind je hier.

/

Belgische wijk

Het is misschien wat tegendraads doen, maar de gezelligste buurt van de stad is zonder twijfel de Belgische wijk of het ‘Belgisches Viertel’. Alle straatnamen in de wijk zijn vernoemd naar Belgische of Nederlandse steden. Flaneer door de gezellige straatjes en ontdek heel wat historische gebouwen die mooi versierd zijn. Het is dé plek bij uitstek om te shoppen bij lokale boetiekjes of gezellig te gaan eten.

Lees ook: Waarom (partner)geweld tegen vrouwen en meisjes toenam tijdens de coronacrisis

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.