Pay It Forward, maar dan in het echt (en met koffie)
© Pers

Pay It Forward, maar dan in het echt (en met koffie)

Leestijd: 1 min

Niets zo lekker als een dampend kopje koffie om je dag te beginnen. Maar wat als het zwarte goud je ook de mogelijkheid zou geven om de wereld een beetje beter te maken? Een woordje uitleg.

Eén euro. Dat is hoeveel het je kost om de wereld te verbeteren. Enfin, eigenlijk een beetje meer, want je moet de koffie waaraan deze mooie actie vasthangt ook nog betalen, maar wie tussen nu en 27 januari meedoet aan de actie #shareacoffee koopt met elk bakje troost een dito bakje voor minderbedeelden.

Hoe het werkt

Het doet een beetje denken aan Pay It Forward, de film met Kevin Spacey die in 2000 de wereld aanzette om met simpele kleine gestes voor onbekenden het leven voor iedereen een beetje beter te maken. Deze maand kan je bij Exki precies hetzelfde doen. Haal je er een koffie – wat op zich al goed is, want bio én fairtrade – dan kan je aan de kassa 1 euro aan het te betalen bedrag toevoegen.

De euro in kwestie gaat naar de actie Share A Coffee. Een maand lang worden alle euro’s opgespaard om dan vervolgens gedoneerd te worden aan de vzw Opération Thermos, die er koffies mee uitdeelt aan al wie er zelf geen kan betalen. Vorig jaar werden zo 256.930 koffies ingezameld (meer dan een jaarvoorraad van de vzw). Doel is om dit jaar beter te doen.

Dus allemaal aan de koffie! Als niet voor jezelf, dan wel voor een ander.

Actie Share A Coffee, nog tot 27 januari in alle Exki vestigingen. Meer info op www.exki.be.

Lees ook De perfecte koffie? Die laat je vanaf nu gewoon zelf branden en Dit streetwear label verklapt hoe jij je koffie het liefst drinkt.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Goede doel, Goede voornemens, Koffie.