Worden alle kankers behandelbaar? Ontdek het op een uniek congres in Gent
© Shutterstock

Worden alle kankers behandelbaar? Ontdek het op een uniek congres in Gent

Leestijd: 1 min

Kankeronderzoek maakt grote sprongen vooruit. En dat is nodig, want het aantal kankerpatiënten stijgt jaarlijks. Wie kent er niet iemand met één of andere vorm van kanker? Omdat de ziekte zo vaak zo dichtbij komt, is het nodig dat we een betere kijk krijgen op de vooruitgang die geboekt wordt inzake kankeronderzoek.

Dertig sprekers uit universiteiten en farmaceutische bedrijven stellen daarom de laatste doorbraken en innovatieve behandelingen voor, maar ook patiënten en huisartsen komen aan het woord op een uniek kankercongres op 21 oktober 2017 te Gent.

Ann Van Gysel, CEO van Turnstone, organiseert het congres en beklemtoont dat er op mensenmaat gesproken zal worden zonder vakjargon: “De in stroomversnelling geraakte immunotherapie zal ook veel aandacht krijgen. Tot nu toe was ons immuunsysteem niet slim genoeg om verborgen kankercellen in het lijf te vinden, waardoor die kwaadaardige cellen konden woekeren en een tumor vormen.”

“Nu heeft het jarenlange onderzoek naar medicatie om ons immuunsysteem ‘slimmer en sterker’ te maken, haar vruchten afgeworpen. Een immunotherapie mobiliseert ons afweersysteem tegen het verbergingsmechanisme van de kankercellen en heeft al veel positieve resultaten behaald.” Of de immunotherapie ook preventief kan ingezet worden, leer je o.a. op het congres.

Kankercongres ‘Worden alle kankers behandelbaar? Van onderzoek tot hoop’, 21 oktober, Universiteit Gent, Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Tweekerkenstraat 2, 9000 Gent. Inschrijven kan via www.kankercongres.be.

De toegangsprijs bedraagt €40, maar met code ‘Marie’ (opgelet hoofdlettergevoelig) betaal je slechts €25. Dit congres is een initiatief van UGent, BABC, stop Darmkanker en Biovox.

Marie Geukens De artikels van >

"Ik hou van geen gedoe, geen ballast, geen stress. Positief gezegd, ik hou van eenvoud, slimme teksten en fijne mensen met een vleugje humor."

Tags: Kanker, Kankeronderzoek.