Van schermkampioene zonder handen tot nieuwe L’Oréal Paris ambassadrice, wie is Bebe Vio?
© L'Oréal Paris

Van schermkampioene zonder handen tot nieuwe L’Oréal Paris ambassadrice, wie is Bebe Vio?

Door Melani Purnomo Widagdo
Leestijd: 1 min

L'Oréal Paris heeft schermkampioene en Generatie Z icoon Beatrice Vio Grandis, ook gekend als Bebe Vio,  gekozen als nieuwe internationale ambassadrice. Naast internationale schermkampioene, is Beatrice ook een icoon voor haar generatie als overwinnaar van tegenslagen en het omarmen van veerkracht. Bebe Vio belichaamt de missie van L’Oréal Paris: alle vrouwen aanmoedigen om te vertrouwen op de kracht van hun waarde.

Bebe Vio Grandis is uniek en staat evenzeer bekend om haar unieke persoonlijkheid als om haar sportieve prestaties. Voorzitter van de Europese Commissie, Ursula Von der Leyen, omschreef haar als ‘een leider en een icoon voor haar generatie’. De L’Oréal Paris ambassadrice heeft talrijke Paralympische titels gewonnen, twee bestsellers gepubliceerd en staat op de voorpagina’s van tijdschriften.

De eerste en enige atleet ter wereld die zonder armen ging schermen

Als kind liep Bebe Vio acute meningitis op waardoor haar ledematen geamputeerd werden, om haar leven te redden. Beatrice Vio Grandis is de eerste en enige atleet ter wereld die zonder armen ging schermen. “Ik realiseerde me dat ik het rolstoelschermen veel leuker vond dan staand schermen. Bij rolstoelschermen kun je niet wegrennen. Je kunt niet bang zijn”, aldus de kampioene. Het is deze levenslust en vechtlust waarmee ze elke internationale Paralympische competitie won waar ze aan meedeed en waar ze 64 gouden en zilveren medailles behaalde.

Door de Paralympische Spelen onder de aandacht te brengen en hoe deze een wereldwijd begrip van beperkingen, diversiteit en onderscheid beïnvloeden, helpt Bebe ook  om de volgende generatie te inspireren met haar eigen barbiepop, die werd ontworpen ter ere van Barbie’s 60ste verjaardag.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Beatrice Maria Vio Grandis (@bebe_vio)

/

Rising Phoenix: een vrouw van waarde

Bebe zet zich in via de Vereniging Art4Sport om sport voor iedereen toegankelijk te maken. Deze werd door haar ouders opgericht. Om zo op die manier sport als therapie te promoten bij herstel van kinderen met een ledemaatprothese. Daarnaast is Bebe Vio ook te zien in de Netflix-documentaire Rising Phoenix waarin vrouwen in de Paralympics worden belicht. De documentaire toont haar kracht, optimisme en vastberadenheid aan nieuwe fans. Als L’Oréal Paris ambassadrice begint Beatrice Vio Grandis met enthousiasme aan dit nieuwe avontuur:  “L’Oréal Paris helpt vrouwen om hun waarde te realiseren. Dat is iets dat me persoonlijk aanspreekt, dus ik zou niet gelukkiger kunnen zijn om weer met hen mee te gaan naar het volgende hoofdstuk van onze gezamenlijke reis.”

Lees ook: “Een grote fout”; ontwerper iconische jurk Marilyn Monroe over Met Gala outfit Kim Kardashian

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Ambassadrice, L'Oréal Paris, Paralympisch kampioene.