“Een grote fout”; ontwerper iconische jurk Marilyn Monroe over Met Gala outfit Kim Kardashian
© Chanel

“Een grote fout”; ontwerper iconische jurk Marilyn Monroe over Met Gala outfit Kim Kardashian

Leestijd: 1 min

Op 2 mei 2022 verscheen Kim Kardashian op het Met Gala in een iconische 'cultjurk': de jurk die Marilyn Monroe droeg op het verjaardagsfeestje van John F. Kennedy. Het eerbetoon veroorzaakte echter controverse en had niet meteen het gewenste effect. Ook niet bij de ontwerper van de beroemde 'naked dress'. Nu komt de socialite opnieuw in opspraak omdat de jurk beschadigd zou zijn. 

Het begon allemaal wanneer Kim Kardashian op het Met Gala 2022 verscheen op de rode loper in de jurk die Marilyn Monroe 60 jaar eerder droeg. Een iconische jurk vol geschiedenis. De realityster kreeg vrijwel meteen de wind van voren nadat bleek dat ze een dieet had gevolgd en nog steeds bijzonder veel moeite moest doen om in de zeer fragiele jurk te passen. Daarnaast werd haar, en haar team, verweten dat ze niet waardig was het kledingstuk van een icoon uit de Amerikaanse geschiedenis te dragen.

Lees ook: 19 looks waardoor je een minirok wilt dragen deze zomer

/

Marilyn Monroe’s jurk, een cult item dat niet iedereen mag aanraken

En zo dacht ook ontwerper Bob Mackie erover. “Volgens mij was het een grote fout”, liet hij weten in een interview met E. Entertainment. Waar de Kardashian-ster dacht een mooi eerbetoon uit te brengen, deelde vrijwel de rest van de wereld die mening niet.

Mackie was degene die de “naakte jurk” schetste, een vleeskleurige jurk met een tweede huideffect en glinsterende details. Die schets werd later tot leven werd gewekt door de Franse modeontwerper Jean Louis. Het was in deze creatie dat Marilyn Monroe ‘Happy Birthday Mr. President’ zong voor John Fitzgerald Kennedy op het podium van Madison Square Garden in 1962.

/

Lees ook: Beleef de trip van je leven in 6 spectaculaire en luxueuze treinreizen

“Marilyn Monroe was een godin. Een gekke godin, maar wel een godin. Ze was fantastisch”, zei Bob Mackie 60 jaar na de legendarische jurk te hebben ontworpen die de affaire tussen de toenmalige Amerikaanse president en de Hollywoodster onthulde. “De jurk werd voor haar gemaakt. Niemand anders had erin gezien mogen worden.”

En die jurk blijkt nu dus ook nog eens serieus beschadigd te zijn. In een tweet, gedeeld door Pop Crave, is de jurk voor én na het Met Gala-uitje gefotografeerd. Eén ding is duidelijk: het kledingstuk werd niet in dezelfde staat geretourneerd.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Kim Kardashian, Met Gala.