In dit Japanse restaurant eet je gratis mits je eerst het gerecht op je lichaam laat tatoeëren
© Dim Dining

In dit Japanse restaurant eet je gratis mits je eerst het gerecht op je lichaam laat tatoeëren

Door Shani Maes
Leestijd: 1 min

Altijd al gedroomd van een Japanse tatoeage? Dan moet je afzakken naar het Japanse restaurant Dim Dining. Daar kan je er gratis eentje laten zetten, al hebben ze niet zo een diepzinnige betekenis als gewoonlijk.

Japanse tatoeages hebben vaak een betekenis van hoop, moed of liefde. Bij Dim Dining kan je er een laten zetten met een iets andere boodschap. Zo zijn er tatoeages die Cripsy Duck Salad, Sashimi van Zeebaars en Kippenoester betekenen. Klanten die een tatoeage in het restaurant laten zetten, krijgen naast de tattoo ook het bijpassende gerecht gratis.

Japanse

Dim Dining

Inwisselbare betekenis

Dim Dining is restaurant in Antwerpen waar chef Dimitri Proost Japanse gerechten serveert met een Westerse twist. Voor zijn concept liet hij de menukaart vertalen in Japanse tattoos. “Japanse tatoeages hebben vaak een loze betekenis. Bovendien zijn er maar weinig Belgen die Japans spreken, dus hun betekenis is inwisselbaar. Daarom leek het ons leuk om er een originele draai aan te geven”, legt Dimitri Proost uit.

In totaal werden al 19 gerechten omgezet naar zo’n Japanse tatoeage. Daarnaast kunnen klanten ook de stijl van hun tattoo kiezen, want elk exemplaar is beschikbaar in zes verschillende designs.

Japanse

Dim Dining

Betekenis proeven

Wil je zelf zo’n tattoo proberen, dan kan je je aanmelden op de website van Dim Dining. Uit de aanmeldingen worden tien winnaars gekozen die hun tatoeage mogen laten plaatsen bij Glorybound, een tattooshop in Antwerpen. Nadien kunnen ze bij Dim Dining aan tafel om de betekenis van hun tattoo te proeven. We zijn er niet helemaal uit of we dit een goed idee vinden, maar origineel is het zeker en vast.

Wil je nog andere restaurants ontdekken? Lees dan ook ‘Ga goedkoper op restaurant dankzij de POP DAYS van TheFork‘. 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Antwerpen, Japans, Restaurant, Tattoo.