Vincent Cassel & Tina Kunakey: “Onze enige #couplegoal? Bij elkaar zien te blijven en gelukkig zijn”
© The Kooples

Vincent Cassel & Tina Kunakey: “Onze enige #couplegoal? Bij elkaar zien te blijven en gelukkig zijn”

Door Joëlle Lehrer
Leestijd: 3 min

Vincent Cassel was helemaal niet geïnteresseerd in mode tot hij het model Tina Kunakey ontmoette. Samen stemden ze toe om het uithangbord te zijn van kledingmerk The Kooples. Reden genoeg voor een interview in Parijs.

/

Op zijn vierenvijftigste speelde Vincent Cassel in bijna honderd films mee. Van blockbusters tot cultfilms en alles daar- tussenin. De rol van topmodel was hem tot nu toe vreemd. Samen met zijn vrouw Tina Kunakey, een vierentwintigjarig Frans model, waagde hij de sprong. Nu toont het stel zich aan de buitenwereld in een reclamecampagne voor modelabel The Kooples.

Is deze samenwerking jullie eerste en enige professionele project samen?

VINCENT CASSEL: “Ik hoop van niet. Ik werk graag met Tina samen. Ik heb niet veel met mode, maar vind het wel leuk om ook op professioneel vlak iets met haar te delen. Voor onze jobs werken we veel en zijn we bijna de hele tijd onderweg. Een gezamenlijk avontuur voor het werk is een mooie kans om samen te zijn.”

Hoe was jouw relatie met mode tot nu toe, Vincent?

VINCENT: “Van ver en sporadisch. Ik kleed me niet genoeg op in het leven om een fashion victim te kunnen zijn.”

TINA KUNAKEY: “Ik doe het wel voor twee!” (lacht)

Tina, kies jij zijn kleren uit?

TINA: “Dat probeer ik wel, maar hij vindt dat niet zo fijn. Zelf vind ik het heerlijk om mijn outfits uit te kiezen.”

VINCENT: “Wat is oppervlakkiger, de mode of de film? Ik vind dat er in de filmwereld veel oppervlakkigheid is. Af en toe kom je wat meer ‘bezieling’ tegen, maar dat is zeldzaam. Soms krijg ik de indruk dat er te weinig wordt nagedacht.”

Vincent, je speelt momenteel in twee kostuumfilms, Astérix et Obélix, L’Empire du Milieu en Les Trois Mousquetaires, die in 2022 uitkomen. Voel je pas echt je rol aan wanneer je het kostuum van je personage aantrekt?

VINCENT: “Geen flauw idee.”

TINA: “Maar je vindt het wel leuker om je kostuums te passen voor je films dan kleding voor een show.”

VINCENT: “En weet je waarom? Omdat je in de mode altijd mooi moet zijn. Je kleedt je maar zelden aan om er lelijk uit te zien. Terwijl het in de filmwereld beide kanten uit kan gaan. Ik heb bijvoorbeeld heel dunne dijen. Om Julius Caesar te spelen, heb ik dat extra in de verf gezet. Dat belachelijke trekje vind ik leuk voor die rol. Dat vind ik net zo fijn aan filmkostuums, je moet gebruiken wat je hebt of wat je niet hebt om dichter bij het personage te komen.”

Lees ook: De beauty- en badkamergeheimen van Martena Duss.

Vincent Cassel & Tina Kunakey

Morgane Lay & Jonny Cochrane

/

Tina, voel je je aangetrokken tot het witte doek?

TINA: “Op dit moment niet. Wat me opvalt aan Vincent is dat hij gewoonlijk heel ongeduldig is, terwijl hij in zijn beroep net heel veel geduld moet oefenen.”

VINCENT: “Ook in de film ben ik ongeduldig. Het moet allemaal vooruitgaan voor mij. Als ik op een set sta, zijn we op tijd klaar. Ik denk dat het de acteurs zijn die het tempo bepalen. Als ze dat niet doen, verslappen de teugels.”

Was het gemakkelijk om jullie als koppel te tonen aan de buitenwereld via een reclamecampagne voor een modemerk, of gaf dat net discussie tussen jullie?

TINA: “Het ging heel gemakkelijk, zeker omdat we samenwerkten met een fotografe waar we goed mee bevriend zijn, Morgane Le Lay. Het leek wel een roadtrip.”

VINCENT: “Ik vond het best van lef getuigen van The Kooples om voor ons te kiezen. En dan is er nog een aspect waar weinig over wordt gezegd: het is gewoon werk! We zijn aan het werk, we verdienen onze kost.”

Hebben jullie tijdens de lockdown wel eens gedacht: dit is het einde van een professionele of persoonlijke cyclus, hierna moeten we onszelf heruitvinden?

TINA: “Ik vraag me nog steeds af wat ik hierna ga doen. Op dat punt heeft de lockdown niets veranderd. Maar het gevoel was wellicht acuter.”

VINCENT: “In mijn vak weet je sowieso niet wat er gebeuren gaat. Dat idee bevalt me wel. Ik heb de neiging om alles open te laten en te wachten op de verrassing van een volgend project. En dat werkt prima. Wat er op mijn pad komt, zorgt ervoor dat ik mezelf opnieuw heruitvind – of niet.”

Lees ook: Deze zes modellen veranderen de modewereld.

Vincent Cassel & Tina Kunakey

Morgane Lay & Jonny Cochrane

/

Op dit moment wordt er veel gesproken over het ‘genderneutraal’ maken van de mode. Wat vinden jullie daarvan?

VINCENT: “Volgens mij is dat al gebeurd met de androgyne modellen. In de tijd van The Velvet Underground was het al zo. Nu wordt dat met een nieuwe term aangepast aan de huidige tijdsgeest. Echt iets voor de mode om te recycleren, want we moeten verplicht recycleren.”

Wat zijn jullie #couplegoals? Welke doelen willen jullie als koppel bereiken?

VINCENT: “De baby is er alvast.”

TINA: “Bruiloft, check.”

VINCENT: “Volgens mij is het enige #couplegoal om ervoor te zorgen dat we bij elkaar blijven en gelukkig zijn. Al de rest is Instagram, lijkt het wel. Dat is om ‘jong en hip’ te doen.”

Het is wel belangrijk om ‘jong en hip’ te zijn of te lijken, of niet?

VINCENT: “Tegenwoordig hebben we geen keuze. We leven in een wereld, waarin iedereen prat gaat op het accepteren van de ander. We stellen fatshaming aan de kaak en verdedigen het idee dat we alle- maal broeders en zusters van elkaar zijn. Maar oudere mensen, die moeten we niet. Ik krijg de indruk dat dat nog het enige is waar je gerust op mag afgeven zonder de wind van voren te krijgen.”

Leeftijdsdiscriminatie dus in feite.

VINCENT: Ja, dat wordt totaal niet afgekeurd. Alle ouderen zouden de handen in elkaar moeten slaan en een beweging moeten starten, vind ik.”

www.thekooples.com

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Interview, The Kooples.