Het ideale hulpmiddel om je reis te plannen? Instagram!
© Foto 1 en 2 rawpixel.com op Unsplash - foto 3 Ahmed Saffu op Unslpash

Het ideale hulpmiddel om je reis te plannen? Instagram!

Door Camille Hanot & Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Het populaire medium Instagram is niet alleen een spiegel van onze maatschappij, met meer dan 30 miljard foto’s is het sociale netwerk ook een betrouwbare informatiebron. Als het aankomt op reisinspiratie en -organisatie, is Instagram zelfs bijna even nuttig als Google, Yahoo en konsoorten. In slechts enkele clicks kan je door honderden vakantiefoto's scrollen. En nog beter: je ontdekt geheime plekken waar je niets over terugvindt in toeristengidsen!

Zoek je bestemming op in de zoekfunctie

Door simpelweg de naam van een land, stad of restaurant in te tikken, vind je verschillende hashtags, profielen en locaties. Een kritisch oog is goud waard, en dat geldt zeker ook hier, want niet elk profiel is even relevant of betrouwbaar. Het aantal abonnees, de beschrijving van het profiel en de algemene kwaliteit van de foto’s zijn goede aanwijzingen om de meest geschikte en betrouwbare afbeeldingen te vinden.

Instagram reis plannen

Volg toeristische accounts of lokale influencers

Sommige profielen, bijvoorbeeld newzealandguide, zijn volledig gewijd aan een bepaalde bestemming. Deze accounts posten vaak dagelijks prachtige foto’s van influencers of fotografen. Via de foto’s kan je doorklikken naar de profielen erachter en, als ze de moeite waard zijn, deze ook beginnen volgen. Zo creëer je meteen een echt sneeuwbaleffect! Je kan de foto’s ook bewaren in een map op je eigen profiel, zodat je een soort privéreisgids creëert.

instagram reizen plannen Instagram reizen plannen

Het is een ideale methode om de sfeer van je bestemming op te snuiven en een beeld te krijgen van de locatie en wat er precies te zien en te doen is. Onthou echter wel dat de foto’s vaak in mindere of meerdere mate gemanipuleerd zijn, wat het beeld altijd wat vertekent. Maar het is een handig hulpmiddel, zowel om reisbestemmingen te verkennen als om restaurants, cafés of winkels te ontdekken. Veel zoekplezier!

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Instagram, Reis plannen, Reizen.