Wetenschappelijk bewezen: je huisdier bepaalt je alcoholvoorkeur 
© Getty Images

Wetenschappelijk bewezen: je huisdier bepaalt je alcoholvoorkeur 

Leestijd: 1 min

Ben jij de fiere eigenaar van een kat, kitten of kater? Dan is de kans groot dat jij wel graag een glaasje bubbels drinkt. Ben jij in het bezit van een hond? Dan geef jij je voorkeur aan rode wijn. Toon me je huisdier, en ik zeg je wat je drinkt. Daar komt het onderzoek in feite op neer.

 

De Australische wijnhandelaar Cellarmasters besloot zijn cliënteel beter te leren kennen aan de hand van een onderzoek naar het drankgedrag van 3700 eigenaars van viervoeters. Daaruit bleek dat katteneigenaars het dubbel aantal glazen champagne achterover slaan in vergelijking met hun honden concullega’s. Maar ook witte wijn – specifiek zelfs: sauvignon blanc – valt beter in de smaak bij poezen people dan dog owners die dan weer liever een glaasje rood drinken.

Twee kampen

Cellarmasters legt de aanleiding van het onderzoek uit: “Veel van onze klanten vallen in een van de twee kampen; ze zijn ofwel liefhebbers van wit en sprankelend, of fans van grote, krachtige rode wijnen”, aldus kelderdirecteur Christine Ricketts. “Het is verrassend zwart en wit en herinnerde ons aan de kloof tussen honden- en kattenliefhebbers. Dus toen we de resultaten van de enquête kregen, blies het ons weg dat er een verband is tussen deze twee kampen. “

Persoonlijkheid

Om de studie kracht bij te zetten, riep Cellarmasters de hulp in van dokter Robert Zammit om zijn bevindingen beter te begrijpen. Zammit claimt dat de keuze voor respectievelijk wijn of champagne te maken heeft met de persoonlijkheid van de eigenaars: “Katten zijn de zogenaamde “artistocraten” van de (dieren)wereld, en kattenbezitters zijn behoorlijk verfijnd, dus ik ben niet verrast dat net zij van bubbels houden,” verduidelijkt dokter Zammit. “Terwijl mensen met een hond er meer van houden om hun tijd buiten door te brengen met andere viervoeters en geneigd zijn om ontspannen thuis te komen en een glas warme rode wijn drinken. Volkomen logisch.”

Wij onthouden: katteneigenaars drinken meer champagne dan hondenliefhebbers.

Logisch of niet, dit onderzoek maakt ons dorstig. Cheers! 

P.S. Ook je liefdesleven zou gerelateerd kunnen zijn aan je huisdier. 

Bron: Marie Claire Australië 

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Alcohol, Gezondheid, Huisdier, Lifestyle, Onderzoek, Wetenschap.