Hoe pik je de sportdraad weer op?
© 4254sports

Hoe pik je de sportdraad weer op?

Leestijd: 1 min

Rodrigue Nyem is personal trainer en stichter van train@work, dat sporttrainingen op maat aanbiedt aan bedrijven. Hij legt uit hoe je het best, binnen of buiten, sportief (weer) aan de slag gaat. 

/

De fitnessen waren lang gesloten, sommige mensen durven ook niet terug te gaan. Hoe begin je er (weer) voorzichtig aan?

“Het belangrijkste is dat je voor jezelf een doel definieert. Kies je doel realistisch en binnen een afgebakende periode, zo heb je meer kans om het te bereiken. Sport is immers niet enkel fysiek, ook het mentale aspect is belangrijk. Vaak denken mensen ten onrechte dat je moet lijden om een doel te bereiken. Maar niets is minder waar. Het doel van sport is om geleidelijk te werken aan je conditie en figuur. Verandering gebeurt niet op één dag, maar is een werk van halflange, zelfs lange adem.”

Welke nieuwe trends zijn de moeite waard?

“Onlinelessen met persoonlijke begeleiding zijn zeker iets van nu. Bij train@work waren we een van de eersten in België om het aan te bieden. Op basis van een analyse van je fysieke potentieel, het aantal keren per week dat je kan trainen en het doel dat je wilt bereiken, wordt een trainingsschema opgesteld dat je thuis afwerkt.”

Welke activiteit kiezen in geval we weer in lockdown gaan?

“Wandelen is en blijft een aanrader, want het is goed voor je lichaam, je conditie en geest omdat je even niet binnen zit.”

/

4254sports

Oefeningen om thuis te doen voor een mooi postuur?

“Dat zijn er verschillende, maar doorgans gaat het vooral om yoga- en pilatesoefeningen die je helpen om goed te bewegen, goed te ademen en lange, strakke spieren te kweken.”

De activiteit die voor iedereen werkt, is…

“Yoga. Omdat het je de kans geeft om je gedachten op een rij te zetten en meer bewust om te gaan met je lichaam en ademhaling. Het brengt je als het ware in harmonie, fysiek en mentaal. Door de diverse poses ontdek je de limieten van je lichaam en de manier waarop je die telkens kan verleggen. Dat geeft mentale kracht.”

Wat is het geheim van een sportief, gezond lichaam?

“Een lichaam dat regelmatig in beweging is, gezond eten krijgt en veel rusttijd. Wie daarop let, komt al een heel eind.”

/

Een mooie sportoutfit doet daarnaast ook wonderen aan je motivatie (dat is althans toch het geval voor ons). Shop hieronder een aantal van onze favoriete sportitems:

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Personal trainer, Sport, Sportswear.