Efteling hoteltip: in het GuestHouse Hotel start het sprookje
©

Efteling hoteltip: in het GuestHouse Hotel start het sprookje

Leestijd: 1 min

Tot voor kort was er maar één reden om naar Kaatsheuvel in Nederland te rijden, namelijk om nog eens nostalgisch te worden in de Efteling. Daar is nu een tweede reden bij gekomen: het GuestHouse Hotel.

Het GuestHouse Hotel, dat is pret op het dak

Eigenlijk zouden we minstens drie hotels moeten testen vooraleer we een oordeel kunnen vellen, maar met een drukke baan en vijf kleine nichtjes en neefjes is dat niet haalbaar. We kozen dan maar voor het allernieuwste hotel. Dat bleek de juiste keuze. Het hotel is helemaal afgestemd op families met kleine kinderen. Zo heeft elke gang zijn eigen tapijtje dat varieert van gras, over madeliefjesveld tot een straat met zebrapad. Makkelijk om je kamer terug te vinden.

Omdat het restaurant op het gelijkvloers zit, begint het hotel op de eerste etage. Je komt op een middengedeelte waar je je kan aanmelden aan de receptie. De ontvangst is hartelijk en je krijgt meteen een koffie of thee aangeboden. Naast de receptiebalie begint de bar annex de ‘Your Living’ loungeroom die met grote ramen uitgeeft op een heus dakterras met serres, een speeltuin, een kikkertafel, airhockey, poolbiljart, tafeltennis en meer moois. Je kroost kan lekker losbarsten, terwijl jij rustig je plan voor de volgende dagen uitdoktert.  Ik kan me voorstellen dat er vaak “Kom van dat dak af” geroepen zal worden, want je vergeet makkelijk de tijd met zoveel leuks.

Bunkbeds voor zes en muisjes in alle kleuren

De kamers zijn functioneel ingericht. De smaakvolle combinatie van hout en grijs houdt alles sober want de drukte breng je zelf mee. Met een slim systeem tover je zes bedden uit één bedmeubel. Het is lekker knus en toch heel comfortabel slapen.

s’Ochtends wordt een lekker ontbijt geserveerd in het restaurantgedeelte. Een uitgebreid buffet van yoghurt, kaas, charcuterie, fruit, noten noem maar op, verbleekte bij de  hagelslag à volonté. Die muisjes in roze, wit en geel zijn zo heerlijk Hollands en altijd weer genieten. Een ander groot pluspunt is de Albert Hein om de hoek. Niet alleen biedt hij een ruime parking vlakbij het hotel (die ook nog eens afgesloten wordt vanaf tien uur ’s avonds), maar je kan er ook je lunchpakket, wat fruit of voor ieder een flesje water voor vertrek naar de Efteling gaan halen. Je stapt nog een dikke minuten en het sprookje kan beginnen.

Als je helemaal uit het hotel wil halen wat erin zit, kom je best wat vroeger. Je mag arriveren wanneer je wil, inchecken kan vanaf 15u. Je kan er gerust nog een dagje aan breien en de omliggende natuurdomeinen meepikken.

Adres: Gasthuisstraat 118 – 5171 GJ Kaatsheuvel – Tel: +31 (0)416 – 273 567.

Reserveren kan via sales@guesthousehotels.nl

Marie Geukens De artikels van >

"Ik hou van geen gedoe, geen ballast, geen stress. Positief gezegd, ik hou van eenvoud, slimme teksten en fijne mensen met een vleugje humor."

Tags: De Efteling, Familiehotel, Fun met kids, GuesthouseHotel, Kaatsheuvel.