Het beste hotel ter wereld bevindt zich in Marrakech
©

Het beste hotel ter wereld bevindt zich in Marrakech

Leestijd: 1 min

Marrakech' beroemdste hotel La Mamounia is opnieuw door het gerenommeerde magazine Conde Nast Traveler uitgeroepen tot Beste Hotel ter Wereld en Beste Hotel in Afrika. Team Marie Claire België mocht er onlangs nog overnachten en kan beamen: hier moét je ooit eens geslapen hebben. 

/

Staatshoofden als Winston Churchill, Charles de Gaulle en Franklin D. Roosevelt sliepen vaak in La Mamounia – een bar op de benedenverdieping werd zelfs naar Churchill vernoemd. Maar dit vijfsterrenhotel is vooral bekend voor zijn majestueuze ruimtes en dito kamers. Het hotel werd gebouwd in 1923 ten tijde van het Franse protectoraat. Sterdecorateur Jacques Garcia nam de inrichting in handen en het resultaat is ronduit magnifiek. Dat het hotel nu opnieuw tot beste hotel ter wereld is uitgeroepen, mag niet verbazen.

Beste hotel ter wereld

Voor Pierre Jochem, de manager van La Mamounia, en zijn teams is het een eer om dit fantastische nieuws met de rest van de wereld te delen.
“We zijn zielsgelukkig en erg vereerd nu we voor de derde keer deze ultieme onderscheiding ontvangen van de lezers van het prestigieuze Conde Nast Traveler.” Meer dan 800.000 lezers van Conde Nast Traveler brachten hun stem uit. La Mamounia bemachtigde de eerste plek met een score van 99,99/100.

La Mamounia ligt in het hart van de medina, de historische kern van Marrakech, en vormt zo de perfecte uitvalsbasis voor ontdekkingstochten doorheen de Rode Stad. Het hotel kijkt uit op het Atlasgebergte en ligt op een boogscheut van populaire bezienswaardigheden zoals de Majorelletuin, de Koutoubia-moskee en Djemaa el Fna.

Vier restaurants

Het hotel beschikt over vier prestigieuze restaurants. Het Marokkaans restaurant van het hotel ‘Le Marocain’ hoort bij de beste van de stad en schuilt in een riad in het midden van het park. De keuken serveert er traditionele Marokkaanse gerechten met een moderne toets. Voor ‘L’Italien’ bedacht de gerenommeerde kok Jean-Georges Vongerichten de gerechten, net als voor ‘L’Asiatique’. Bij ‘Le Pavillon’ aan het zwembadpaviljoen kan je ontbijten en Mediterraans eten. Veel van de groenten en fruit halen de restaurants uit de eigen moestuin die liefst 1500 vierkante meter groot is.

Lees ook: Onze ultieme tips voor een weekendje Den Haag.

En dan hebben we het nog niet gehad over de beauty spa, verscholen in het hart van het hotel. Oftewel 2500 vierkante meter volledig gewijd aan welzijn en schoonheid. De wellness heeft een uitgebreid gamma aan gezichts- en lichaamsverzorgingen gebaseerd op oriëntaalse schoonheidsrituelen. Die kan je ook kopen op de webshop van La Mamounia.

Salon de Thé, La Mamounia, Marrakech, Morocco. Photo by Alan Keohane www.still-images.net for La Mamounia.

Tenslotte zijn er natuurlijk nog de royale kamers die je letterlijk het gevoel geven alsof je een koning of koningin bent. Het fenomenale zicht op de tuinen maakt de ervaring compleet.

Meer info op www.mamounia.com.

Redactie Marie Claire De artikels van >