CoworKaffe, de gezelligste coworking place
©

CoworKaffe, de gezelligste coworking place

Leestijd: 1 min

Een onuitgegeven concept in het centrum van de Waalse hoofdstad. Een gezamenlijke werkplek en een trendy lunchbar – de droom van Marion en Wendy.

Werken, ideeën uitwisselen, sociale en culturele activiteiten organiseren, discussies, workshops, vernissages en concerten … Kantoor- en vergaderruimten delen die praktisch en gezellig zijn ingericht naar het voorbeeld van Scandinavische designers. Daarna de inwendige mens versterken met gezonde voeding, bereid met seizoensproducten afkomstig uit de korte keten, in een eetruimte waar je vlot contacten legt. Marion en Wendy, twee interieurontwerpers met mooie dromen en ideeën, zagen het al helemaal voor zich.

Met de steun van Woman Up by Contrex® en het crowdfundingplatform Ulule krijgt hun droom nu vorm; samen stimuleren deze programma’s vrouwen om hun ondernemersplannen uit te voeren.«Namen is een bruisende stad geworden. De wijk Les Carmes trekt jong creatief talent aan, en er beweegt dan ook veel. Ons coworKaffe speelt in op die trend en profileert zich als een plek waar mensen met verschillende achtergronden en beroepen samenkomen om ideeën uit te wisselen en samen te werken. CoworKaffe is dan ook veel meer dan een gedeelde werkruimte waar je van 8 tot 18 in het werk duikt», legt Marion uit.

Woman Up by Contrex®, een extra duwtje in de rug

Wendy en Marion kregen steun van Woman Up by Contrex® met onder meer een crowdfundingcampagne, € 2.000 aan rechtstreekse steun, coaching door professionals van Ulule en ondersteuning bij de communicatie rond hun project. «Ik was al heel lang bezig met het creëren van een plek die mijn waarden zou uitdragen, maar de weg was lang: een project uitwerken, de financiële plannen, de ideale locatie zoeken, de juiste partner vinden, de plannen uittekenen en tot slot financiers vinden! De steun van Contrex® gaf ons een nieuwe impuls en bracht alles in een stroomversnelling.»

Een project dat bijna klaar is!

CoworKaffe gaat open in 2019 in de rue des Carmes 44 in Namen. Om ons geduld niet te lang op de proef te stellen, loopt er van 9 november tot 22 december van dit jaar alvast een tentoonstelling. Wil je ondertussen graag wat meer info? Neem contact op met Wendy Lambin of Marion Cambier via archi@olii.be.