Uitgetest: de Japanse Qi-methode voor huidstimulatie
© Unsplash

Uitgetest: de Japanse Qi-methode voor huidstimulatie

Leestijd: 1 min

Dé nieuwste spa om te ontdekken: het prestigieuze Shiseido Institute in de Limburgse bossen. Op het menu: bijzondere behandelingen, geïnspireerd door de Japanse filosofie en Westerse wetenschap.

/

De Shiseido Ginza Tokyo Spa in Lanaken is het vijfde ter wereld, het eerste en enige instituut van de Benelux, naast Frankrijk, Duitsland en Italië. Het was de luxueuze en rustige zen-omgeving dat Shiseido, het Japanse cosmeticamerk dat het beste van de Oosterse filosofie en Westerse wetenschap in hun innovatieve producten combineert, overtuigde om een instituut te openen in het vijfsterrenhotel La Butte aux Bois.

Lees ook: Deze 5 behandelingen voor huid, haar en geest wil je snel uitproberen

/

Idyllisch

In de spa combineren de 19 spatherapeutes luxueuze rituelen met sensoriële producten en Omotenashi, de unieke Japanse gastvrijheid. Het Institute, dat 1350 vierkante meter groot is, kijkt uit over idyllische bossen. Het bevindt zich in een tuin met terrassen die overgaat in het omliggende Nationaal Park Hoge Kempen.

Alles staat er in het teken van de exclusieve Qi-methode die Shiseido ontwikkelde, een routine om de geest, het lichaam en de ziel te behandelen. Alle zintuigen worden geactiveerd en er ontstaat een verhoogd gevoel van welzijn. De behandelingen van Shiseido doen de huid herleven door exclusieve massagebewegingen te combineren met producten die het reactievermogen van de huid stimuleren.

Positieve energie

De verzorgingen gaan van een express-hoofdhuidmassage van 15 minuten tot een Japanse Bathing Ceremony die 2,5 uur duurt. De meest luxueuze verzorging is de Premium Rituals Maximize The Skins Vitality & Radiance. De reinigende en regenererende gelaatsverzorging bestaat uit een hoofdhuidmassage, gespecialiseerde maskers en warme porseleinen stenen. De boosterverzorging combineert een diepe reiniging van de huid met exclusieve massagetechnieken voor een stralende en gehydrateerde huid.

Het is een perfecte aanvulling op een Shiseido Signature lichaamsverzorging, waarbij tsubo-punten worden gestimuleerd en positieve energie vrij kan stromen. Als je hier niet zen wordt, dan zal het nergens lukken.

Shiseido Ginza Tokyo Spa in La Butte aux Bois, Paalsteenlaan 90, 3620 Lanaken, meer info op de website. 

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Spa, Wellness.