Deze 5 behandelingen voor huid, haar en geest wil je snel uitproberen
© Unsplash

Deze 5 behandelingen voor huid, haar en geest wil je snel uitproberen

Leestijd: 3 min

We gaan de herfst in: het perfecte moment om je huid, haar en geest wat extra aandacht te geven. En dat in een rustgevende omgeving. Onze vijf herfstfavorieten op een rij.

/

Voor het gelaat

Wat? Resveratrol—Lift, een antirimpel en verstevigende gelaats – en halsverzorging. Caudalie gebruikt een mix van gepatenteerde resveratrol uit de wijnstok en Caudalift, een innovatieve techniek die de spieren stimuleert.

Wanneer kies je voor deze verzorging? Als je nood hebt aan een versteviging van de huid, je rimpels wil aanpakken én houdt van een natuurlijke aanpak.

Voordelen? Voor een onmiddellijk resultaat: het gelaat hervindt zijn vorm en de gelaatstrekken zijn voller.

Info: € 98 voor 50 minuten, te boeken in de boetiek van Brussel en Brugge, te boeken via de website

/

Voor het lichaam

Wat? Bretoense Zeevloed, de verkwikkende kracht van een plons in de oceaan.

Om deze verzorging te creëren heeft Yves Rocher gebruik gemaakt van de weldaden van de zee. “Ons bruin zeewierextract met zijn versterkende werking is verwerkt in een massageolie met een frisse en verkwikkende geur. Deze verkwikkende verzorging richt zich op de benen om het comfort en de lichtheid te herstellen. Voel hoe de golven over je lichaam bewegen voor een ongelooflijk gevoel van energie en lichamelijk en geestelijk welzijn.”

Wanneer kies je voor deze verzorging? Als je de behoefte voelt om je lichaam energie te geven en een gevoel van lichte benen terug te krijgen. Voordelen: je voelt je lichaam en geest ontwaken alsof je baadt in de oceaan. Je voelt je licht en gerevitaliseerd. Je benen voelen weer strak en comfortabel aan. Tijdens de verzorging van een uur krijgen ook je armen en hoofd een massage.

Info: € 72 voor 45 minuten, meer info op de website.

/

Voor het haar

Fredric Raevens

Wat? Hair Rituel by Sisley. Met behulp van de tool Hair Analyzer kom je meer te weten over de conditie van je hoofdhuid en haarvezel, en creëer je een op maat gemaakte haarroutine, geïnspireerd op de eeuwenoude shiatsu-kunst. Door een opeenvolging van massages en verzorgingen krijgt je haar een boost. De Hair Rituel by Sisley-cabine is een onderdeel van de onlangs geopende schoonheidssalons van het Franse luxemerk.

Wanneer kies je voor deze verzorging? Voor wie de haren dezelfde premium aandacht en verzorging wil geven als de huid.

Info: De prijs van Le Grand Soin Cheveux Régénérant, Restructurant bedraagt € 190 voor 1 uur € 270 voor 1,5 uur, te boeken in Maison Sisley in Brussel en Maison Sisley in Antwerpen. 

/

Voor de geest

Wat? Mind Oasis, effectieve en wetenschappelijk bewezen technieken om tot rust te komen en mentale stress te verminderen. De Brain Massage vindt plaats een persoonlijke pod: in een coconvormige stoel krijg je dertig minuten lang een treinmassage, met begeleidende ademhaling, 4D-muziek en haptische trillingen om je in een diepe meditatieve staat te brengen. Tijdens de Hydra Massage wordt via een hydromassage-bed gedurende twintig minuten gebruikgemaakt van een therapeutische techniek. Door te drijven op een warm waterbed, ervaar je de kalmerende kracht van warm water en wordt spierpijn en fysieke stress verlicht.

Wanneer kies je voor deze verzorging? Als je lichaam én geest nood hebben aan rust en ontspanning.

De voordelen? Dankzij de wetenschappelijk onderbouwde behandelingen op basis van ademhaling, meditatie en diepe rust, kan je volledig ontspannen. Een verzorging vermindert angst, bevordert diepe ontspanning en behandelt spierpijn.

Info: Prijs vanaf € 19,50, Mind Oasis, Meir 77 in Antwerpen, te reserveren via de website.

Lees ook: De stille luxe-behandelingen die je wil proberen

/

Voor het bindweefsel

Wat? 3 D Lift, of bindweefselmassage, is een populaire trend die het midden houdt tussen een gezichtsmassage en een work-out voor het gezicht. Fascia is de Latijnse benaming voor bindweefsel. Deze natuurlijke behandeling werkt door tot in de diepere huidlagen. De massage die gericht op het verbeteren van de stofwisseling en de doorbloeding van de huid en de onderliggende weefsels. Dit wordt gedaan door gebruik te maken van specifieke technieken, zoals kneden, strekken en drukken, om de weefsels los te maken en te stimuleren. Hierdoor kunnen afvalstoffen en vocht worden afgevoerd, terwijl de bloed- en lymfestroom wordt verhoogd, met een optimale verbetering van de huidconditie tot gevolg.

Wanneer kies je voor deze verzorging? Als je op een natuurlijke manier wil werken aan strakkere gezichtscontouren is deze behandeling iets voor jou. Voor wie zijn eigen verouderingsproces wil aanvaarden maar zoveel mogelijk wil optimaliseren, kan een regelmatige bindweefselmassage wonderen verrichten.

De voordelen? Deze behandeling verbetert de huidelasticiteit, boost het volume en de stevigheid en geeft een duidelijk zichtbare hydratatie. Een kuur van 5 à 6 behandelingen heeft een verhelderend en liftend effect. Eén van de grote voordelen van een bindweefselbehandeling is dat ze ontspannend werkt.

Info: Prijs vanaf € 175, meer info op de website van Lightfalls Clinic.

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Beauty, Fascia, Skincare, Spa, Verzorging.